Vill du leda en spännande start-up inom Med tech?
Hem NYHETER Vill du leda en spännande start-up inom Med tech?

Vill du leda en spännande start-up inom Med tech?

Publicerat av: Redaktionen

Vi söker en entreprenör som med kraft och passion vill kommersialisera forskning i teknikens framkant.

Vill du leda en spännande start-up inom Med tech? 2Profundus har tagit fram en avancerad metod som ger en ny unik möjlighet att visualisera tidiga förändringar i näthinnan. Företaget vill nu skapa förutsättningar för att förbättra ögonsjukvården globalt.

Vilka vi är

Profundus grundades för att kommersialisera forskning och utveckling av en unik metod för högupplöst ögonbottenfotografering baserad på s.k. ”adaptiv optik”. Metoden möjliggör upp till en faktor 10 högre upplösning och därmed också en möjlighet till tidigare och bättre diagnoser av sjukdomar i ögats näthinna. Ett instrument har byggts och används i en klinisk verifieringsstudie i samarbete med läkare på Mölndals sjukhus.

Parallellt pågår arbete med att definiera nästa generations produkter som skall vara CE-märkta och säljbara. Metoden har rönt internationellt intresse och har få kommersiella konkurrenter. Företaget har en första finansiering från inkubatorn GU Ventures samt lokala investerare i Göteborg. Nästa investeringsrunda planeras under hösten.

Vårt erbjudande

Nu står Profundus alltså inför en spännande resa 2019 där vi bygger och utvecklar vår verksamhet med basen i Göteborg/Mölndal men med globalt sikte. Du erbjuds en viktig strategisk roll som VD och företagsbyggare i ett start-up bolag med ett unikt erbjudande i teknikens absoluta framkant. Med på resan finns ett engagerat och kompetent ägarteam som support.Naturligtvis ingår även möjlighet till delägarskap i anställningserbjudandet.

Vem vi söke

Vi tror att rätt person har erfarenhet inom Med-Tech på ledande position. Kanske har du redan gjort en resa med en start-up, viktigt är att du har ett stort driv och är målinriktad. Du har sannolikt ett stort intresse för teknikutveckling, kanske är du ingenjör (men inget krav), har drivit projekt och har viss insikt i ekonomi/företagsledning. Din förmåga att kunna leda, motivera och utveckla medarbetare kommer vara viktig för tjänsten. Vi ser också gärna att du har är en duktig kommunikatör, en god lyssnare, att du trivs i rollen som förhandlare och har intresse och potential för personlig utveckling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>