Vinnarna i Venture Cup Syd imponerar med innovativa hälsolösningar
Hem NYHETER Vinnarna i Venture Cup Syd imponerar med innovativa hälsolösningar

Vinnarna i Venture Cup Syd imponerar med innovativa hälsolösningar

Publicerat av: Redaktionen

Regionfinalen på AF-borgen i Lund lockade drygt 100 besökare inom entreprenörsvärlden, och nu är vinnarna klara i Venture Cup STARTUP 2019!

Vinnarna i Venture Cup Syd imponerar med innovativa hälsolösningar 1

Vinnarna i Regionfinal Syd för Venture Cup STARTUP 2019

Förutom att dela på en prispott till ett värde av nära en kvarts miljon kronor direktkvalificerar de sig till Sverigefinalen i Göteborg den 24 september där de tävlar mot entreprenörer från hela landet.

De fyra vinnarna som korades var Mylla Matmarknad, MEDARCA, HeroSight och Innovosens som därmed gick hem med en prischeck på 50 000 kr vardera.

Förutom prisutdelningen, så riktades även kvällens fokus mot de tävlandes gemensamma nämnare; de har alla affärsidéer som går att koppla till de 17 globala hållbarhetsmålen.

– Det är spännande att se att alla vinnare för året har en stark hälso- och ekonomisk koppling. Mylla Matmarknad ser till att bonden som producerar maten som vi äter får en skälig lön.

– Medarca och HeroSight presenterar båda sätt för att få ner kostnaderna inom vården vilket kommer att frigöra mänskliga resurser. Jag är säker på att Innovosens sensor kommer att revolutionera diabetesvården framöver och göra framtiden för personer med diabetes enklare, säger Marie Greco, Regionansvarig på Venture Cup Syd.

Att på olika sätt underlätta och tillgängliggöra hälsosamma val för sjukvården eller den enskilda individen är en gemensam nämnare bland vinnarna.

– Vår mission bygger på att vi når ut till så många som möjligt, för att kunna skapa så positiv klimatpåverkan som möjligt. Venture Cup är ett sätt för oss att nå ut till fler, och att hitta nätverk med kompetens och personer som kan hjälpa oss i det arbetet, säger Maria Richardsson, som vann priset Best Traction tillsammans med teamet för affärsidén Mylla Matmarknad.

Efter sommaren är det dags för alla regionala vinnare att tävla mot varandra på Sverigefinalen om bland annat den prestigefulla titeln Startup of the year.

Anmäl dig till Sverigefinalen i Göteborg den 24 september redan nu:

https://venturecupsverigefinal.confetti.events/

Här är samtliga vinnare i STARTUP 2019, region Syd:

Best Traction- Vinnare: Mylla Matmarknad

En ny typ av matbutik, där du kan handla direkt från producenterna. Samma bekvämlighet som en vanlig mataffär, men med bättre transparens, färskare varor och bättre betalt för producenterna. Ett enkelt sätt att handla mer klimatsmart helt enkelt.

– Vinsten är en fin och värdefull bekräftelse av vår idé, och som vi med glädje skulle dela tillsammans med alla de producenter som vi jobbar tillsammans med och som ställt upp på oss under vår uppstartsperiod, säger Maria Richardsson.

Team: Maria Richardsson, Petter Wärnsberg och Rickard Sandahl

Ort: Malmö

Game Changer – Vinnare: HeroSight

Med HeroSights Augmented Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklare att genomföra simuleringsträning i akutsjukvård.

– Vår vinst i Venture Cup en fantastisk möjlighet att nå ut till nya samverkansmöjligheter samtidigt som vinstsumman skulle snabba på vår interna testutveckling och ta oss närmare både marknad och investeringar, säger Daniel Kindstrand

Team: Daniel Kindstrand, Daniel Pejcinovski och Joseph Cherry

Ort: Malmö/Karlskrona

Impact Maker – Vinnare: MEDARCA

MEDARCA minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården.

– Vi har nyligen startat processen med att få in finansiärer och då är värdet av en nominering till väldig nytta. Finansiärerna ser att lösningen är genomlyst av ett oberoende professionellt råd vilket gör det lättare för dem att förstå sitt eget intresse för produkten, säger Lars Malmgren.

Team: Lars Malmgren, Anders Sjöström, Per Ola Ingvarsson, Leif Persson

Ort: Malmö

Student Superstart – Vinnare: Innovosens

Innovosens erbjuder en lösning för övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra komponenter, som inte kräver blodprovstagning.

– Vi är otroligt glada att vinna! Venture Cups pris betyder mycket för oss, och ger oss rätt råd, stöd, nätverk, hype, presitge och PR, tillsammans med prispengarna.

Team: Sirisha Adimatyam, Poorna Dronamraju, Sharok Kimiaei, Christian Christiansen och Lena Oscarsson

Ort: Staffanstorp/Stockholm/Hornholm (Danmark)

Lärosäte: Lunds Universitet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>