-Att arbeta med kompetensutveckling inom äldreomsorgen är viktigt men att samla alla medarbetare för gemensamma kurser vid samma tillfälle är svårt, säger Wacanos grundare Anita Nordlund och Caroline Waldenström. För att nå optimal flexibilitet med individuellt lärande, men inte vara bunden vid en skärm, har utbildningspoddarna blivit mycket uppskattade. Våra deltagare har uttryckt det som ”det är spännande och lärorikt”, ”det fastnar annorlunda” och ”jag kan använda det jag lärt mig direkt i arbetet”.

I poddarna har journalister pedagogiska samtal om aktuell kunskap med experter inom vård och omsorg. Poddarna är cirka 30 minuter med teman som vård i livets slutskede, bemötande, mat för äldre, sömn, munhälsa. Som abonnent får man ny podd varje månad. Det är ett lärande i framkant samtidigt som de självtest som följer med varje program underlättar inlärningen.

En god kvalitetssäkring får arbetsledningen genom statistik som visar vilka som lyssnat och gjort självtestet. Konceptet är kraftfullt och värdeskapande genom att all personal från vikarier till fast anställda får tillgång till utbildningarna under samma period. Allt som behövs är en mobil eller dator där Wacano skickar länkar till användaren via sms eller e-post.

Ny dimension av lärande som skapar värde.