Dexcom G5, nu även för Android-enheter
Hem NYHETERIT-LÖSNING Dexcom G5, nu även för Android-enheter

Dexcom G5, nu även för Android-enheter

Publicerat av: Redaktionen

Dexcom, den ledande leverantören av lösningar för kontinuerlig glukosmätning (CGM) för patienter med diabetes, lanserar nu lösningen G5 Mobile CGM System som är kompatibel med Android-mobiler i Europa.

Den nya plattformen har redan släppts i Storbritannien och fortsätter att lanseras i Dexcom G5, nu även för Android-enheter 2utvalda europeiska länder under början av 2017.

Android with Tx Android with Tx G5 Mobile CGM-systemet är nu världens första CE-märkta mobila CGM-system som är kompatibelt med både iOS och Android-plattformar. Detta ger europeiska patienter större tillgång till Dexcoms CGM-teknik. Siffrorna för försäljningen och användandet i Europa2 visar att Android-mobiler har en marknadsandel på 45 procent i Storbritannien och innehar mer än 60 procent av marknaden i Tyskland, Italien, Frankrike och Nederländerna. Europeiska patienter som redan har eller funderar på att skaffa en Android-mobil kommer nu att kunna använda enheten för att få tillgång till Dexcoms G5 Mobile CGM System.

I och med lanseringen av Android-plattformen i Europa blir det nu valfritt att kvittera ut visningsenheten Dexcom G5 Mobile Reciever. Det kommer inte längre att krävas som en obligatorisk del av G5 Mobile CGM-systemet. Denna förbättring kan innebära betydande besparingar för patienter som betalar kontant och det kommer att göra det enklare att få tillgång till Dexcom G5 Mobile-systemet.

– Dexcom utvecklar snabbt tekniken för CGM-utrustning för att underlätta hanteringen av diabetes för personer som drabbats. Dessa framsteg gör livet enklare och mer flexibelt, säger John Lister, Dexcoms EMEA-chef. Vi är mycket glada över att kunna förenkla livet för patienter och vårdgivare och vi är även glada över att kunna fortsätta expandera vårt erbjudande till den europeiska marknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>