Withings drivs av en passion att utveckla och producera innovativa produkter som genom precis information ger användare möjlighet till smarta val mot hälsosammare liv. Med Body Cardio vill Withings ge människor enkel åtkomst till djupgående information om kroppssammansättning, hjärta och kärl.Tillsammans med deras användarvänliga app kan användare sedan göra aktiva val och bli informerade om eventuella hälsorisker.

Sekunder efter att användaren ställt sig på Body Cardio får denna en holistisk bild av deras hälsa med precis information om vikt, BMI, kroppssammansättning (fett, muskler, vatten och benmassa), puls och pulsvågshastighet (PWV). Med hjälp av en mätning av pulsvågshastighet ges en indikation gällande kardiovaskulär hälsa och eventuella risker för tex. hjärt- och kärlsjukdomar.

Vi ser fram emot lanseringen av denna banbrytande produkt”, säger Martin Liljegren grundare av RLVNT Distribution AB. ”Vårt mål är att erbjuda teknik som underlättar och triggar människor till hälsosammare liv – och det är precis det som Body Cardio gör. Med Body Cardio får användare avancerad teknik, men i ett användarvänligt och motiverande format”, avslutar Liljegren.

PWV är i medicinska sammanhang en erkänd och effektiv indikation när det kommer till bedömning av hur hjärta och kärl mår. PWV används genom att mäta hur snabbt vibrationerna från hjärtat sprids längst med artärväggarna. Genom att introducera PWV i Body Cardio kan användare nu hemifrån få personlig information om hur kroppen, hjärta och kärl mår*. Med appen Health Mate kan användare sedan följa PWV, men även vikt, kroppssammansättning och annan hälsohistorik. Användaren kan enkelt se vad som fungerar, bli motiverad och få tips för förbättringar.

[wpdevart_youtube width=”640″ height=”385″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]LBacjVz4Ulc[/wpdevart_youtube]