​De får 2018 års Utvecklingsstipendium för vård och utbildning
Hem NYHETER ​De får 2018 års Utvecklingsstipendium för vård och utbildning

​De får 2018 års Utvecklingsstipendium för vård och utbildning

Publicerat av: Redaktionen

I samband med dagens regionfullmäktige delades 2018 års ”Utvecklingsstipendium för vård och utbildning” ut av regionrådet Kenneth Östberg (S).

​De får 2018 års Utvecklingsstipendium för vård och utbildning 1

Stipendiater 2018: Kristina Lindberg och Håkan Hult, Vuxenpsykiatrin (övre vänster), Anna Lundin och Annika Ohlsson, Lungsektionen (övre höger)

De belönade projekten är:

  • Lungsektionens projekt ”Förbättrat omhändertagande av mångsökare på lungsektionen” belönas med 25 000 kr.
  • Vuxenpsykiatrins projekt ”Övergripande utvecklingsarbete gällande vårdens övergångar (inom vuxenpsykiatrin)” belönas med 25 000 kr.
  • Primärvårdens projekt ”Utbildningsmottagning för läkare med legitimation från utlandet” belönas med 10 000 kr.

Stipendiet inrättades ursprungligen för att uppmärksamma och uppmuntra initiativ från medarbetare för att förbättra och utveckla vården, med det övergripande syftet att invånarna ska få så god vård som möjligt.

Från och med förra året har kriterierna breddats och inkluderar bland annat utvecklings- och förbättringsarbete inom regionens utbildningsuppdrag. I och med breddningen bytte även stipendiet namn.

– Alla tre stipendiaterna är värdiga mottagare av stipendiet och det känns roligt att ett av projekten har ett tydligt fokus inom det för regionen och länet så viktiga utbildningsuppdraget, Jonas Lostelius, utvecklare vid Enheten för kunskapsstyrning och utbildning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>