​Högre takt i vaccinering när Sveriges största vaccincentral öppnar
Hem NYHETER ​Högre takt i vaccinering när Sveriges största vaccincentral öppnar

​Högre takt i vaccinering när Sveriges största vaccincentral öppnar

Publicerat av: Redaktionen

Idag slår Kistamässan upp portarna till vad som är Sveriges största vaccincentral med kapacitet att vaccinera 10 000 Stockholmare per dag.

​Högre takt i vaccinering när Sveriges största vaccincentral öppnar

Irene Svenonius (M) i Kistamässan

Vaccincentralen är en av flera större vaccincentraler som öppnar i veckan i Region Stockholm, men den i särklass största i såväl Stockholm som Sverige.

– Den vaccinationsinsats som Region Stockholm genomför kommer bli den största i Sveriges historia. Vi ska vaccinera störst andel av landets befolkning. Vi har förberett oss i flera månader och säkrat stor kapacitet som vi nu rullar ut allteftersom vi får mer vaccin. Detta kommer att vara den största vaccincentralen i såväl Stockholm som Sverige med kapacitet om 10 000 per dag, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Det är företaget Werlabs som genomför vaccineringen i Kistamässan på uppdrag av Region Stockholm. Flera andra vaccincentraler öppnar nu i Stockholm.

– Efter sina erfarenheter med den storskaliga antikroppstestningen har de god erfarenhet av att hantera stora mängder människor och skapa smittsäkra flöden. Stockholmarna ska veta att de är trygga när de vaccinerar sig på Kistamässan, säger Irene Svenonius (M).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>