Hem NYHETER ​Hövdings airbag för cyklister lyfts på stor kongress om ortopedi och traumakirurgi

​Hövdings airbag för cyklister lyfts på stor kongress om ortopedi och traumakirurgi

Publicerat av: Redaktionen

Svenska innovationsbolaget Hövding är speciellt inbjudna för att tala på Europas största kongress för Ortopedi och Traumakirurgi i Berlin och för att presentera hur framtidens huvudskydd kan skydda cyklister bättre vid olyckor.

​Hövdings airbag för cyklister lyfts på stor kongress om ortopedi och traumakirurgi 2

​Hövdings airbag för cyklister lyfts på stor kongress om ortopedi och traumakirurgi där VD Fredrik Carling var inbjuden

Det är den stora tyska föreningen för ortopedi och traumaoperationer (DGOU)som har bjudit in Hövdings vd Fredrik Carling för att hålla ett anförande på konferensen under rubriken ”Förebyggande av svåra trafikolyckor – vad har vi lärt oss för framtiden?”.

– Det känns stort och ärofyllt att bland alla dessa medicinska professorer och doktorer vara inbjuden för att presentera Hövding som framtidens huvudskydd och visa hur airbagen för cyklister skyddar vid olyckor, säger Fredrik Carling.

Organisationen DGOU gick förra året ut och rekommenderat cyklister att använda den svenska innovationen och airbagen för cyklister. Deras experter lyfter fram Hövdings överlägsenhet som skydd för huvudet vid cykelolyckor och att airbagen även skyddar nacke och stora delar av ansiktet på cyklisten.

Hövding används idag av över 185 000 cyklister och fler än 4 000 olyckor har registrerats där Hövding har skyddat vid olyckor.

Den stora kongressen i Berlin pågår mellan den 22 och 25 oktober och förväntas i år ha cirka 10 000 deltagare där 60 nationer är representerade.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>