​SAP gör ny storsatsning för ökad kvalitet i svensk hälso- och sjukvård
Hem NYHETER ​SAP gör ny storsatsning för ökad kvalitet i svensk hälso- och sjukvård

​SAP gör ny storsatsning för ökad kvalitet i svensk hälso- och sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

SAP vill bidra till att den personanpassade vården ska få ännu högre kvalitet – och samtidigt vara mer lättillgänglig och erbjudas till en lägre kostnad.

Nu satsar SAP stort både globalt och i Sverige genom att lansera en ny vårdplattform, SAP Foundation for Health, som bygger på den ledande plattformen för datahantering och dataanalys, SAP HANA. Därmed öppnar SAP för helt nya digitaliserade applikationer för hälso- och sjukvården.

När vården får tillgång till de skarpaste analysverktygen kommer insikterna att öka och vården blir kvalitets- och evidensbaserad.

oegwboccxn6jkricbmgkSAP Foundation for Health är en flexibel, öppen och skalbar vårdplattform. Plattformen erbjuder vårdanpassad dataintegration och avancerad realtidsanalys av stora mängder strukturerad och ostrukturerad data. Plattformen hanterar data oavsett datakälla och möjliggör interoperabilitet på ett nytt sätt. Med SAP Foundation for Health bjuder SAP också in samarbetspartner till ett nätverk som kan bryta dagens data- och kostnadsbarriärer.

– SAP vill bidra till en bättre värld och förbättra människors liv. Utveckling av hälso- och sjukvård har varit viktig för oss under 30 års tid och nu utökar vi satsningarna mot personaliserad vård. Det är ett område som har enormt mycket att vinna på digitalisering, säger Bill McDermott, CEO och styrelseledamot, SAP.

Med SAP Foundation for Health kan aktörer inom hälso- och sjukvården:

  • Analysera realtidsinformation från stora datamängder för att erbjuda kvalitativ och kostnadseffektiv vård
  • Snabbare utveckla och lansera nya läkemedel, hjälpmedel och vårdtjänster samt anpassa dessa till patientgrupper och enskilda patienter
  • Använda en öppen och säker plattform för realtidsanpassad och flexibel forskningsanalys
  • Fördjupa kontakten mellan vård och patient med hjälp av användarvänliga analyser, som vården kan använda i kommunikationen med patienten
  • Bygga en framtidssäker datahantering och dataanalys för kommande e-hälsotjänster
  • Skapa tillförlitliga resultat eftersom SAP erbjuder full datatransparens och ger användarna full kontroll över hur data används, processas och rapporteras

– Med SAP Foundation for Health utmanar vi traditionella IT-lösningar i vården. Vi utgår från realtidsinformation och ser till att den når lämpliga applikationer där det behövs när det behövs. På så sätt kan vårdorganisationer ta ett stort kliv mot patient- och kvalitetsorientering. Digitalisering är inget självändamål utan ökad effektivitet och insikt ska komma patienten till godo. Vi ser enorma möjligheter i Norden och framförallt Sverige där viljan finns att tänka i nya banor för att möta de stora utmaningarna vården står inför, säger Jan Thorell, vd för SAP Norden.

Lanseringen av den nya plattformen görs i samband med SAP HANA Forum i Frankfurt och den pågående SAP Spotlight Tour i New York.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>