Hem NYHETER ​Stockholm som testbädd i nya Digital Futures

​Stockholm som testbädd i nya Digital Futures

Publicerat av: Redaktionen

Under torsdagen invigdes Digital Futures – ett tvärvetenskapligt forskningsprogram med fokus på det digitala.

​Stockholm som testbädd i nya Digital Futures 2

Irene Svenonius och Anna König Jerlmyr.

Forskningsmiljön och democentret är beläget på KTH campus och är ett samarbete mellan Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms universitet och Research Institutes of Sweden. Målet är att bli en av världens främsta forskningsmiljöer i sitt slag. På plats var både finansregionrådet Irene Svenonius och finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

– Under pandemin har vi sett enorma kliv framåt när det kommer till att digitalisera vården. Efter bara några veckor under vården hade videobesöken tiodubblats och antalet vårdgivare som erbjöd digital vård mer än dubblerats. Region Stockholm har som målsättning att till 2023 vara en av topp fem life-science regionerna i världen. För att vi ska uppnå det är testbäddar som Digital Future avgörande i vår strävan att bli mer digitala och kunna göra livet lättare för många av våra medborgare, säger Irene Svenonius (M), finansregionråd Region Stockholm.

– Stockholm ska vara den ledande testbädden i världen för digitalisering och innovation. Digital Futures är en katalysator för att vår stad ska bli just det. Jag ser med spänning fram emot de idéer och resultat som kommer att komma ur detta samarbete. Digitaliseringen innebär inte bara viktiga nycklar för att kunna lösa framtidens problem, den är också ett verktyg för att fatta bättre beslut, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>