​Svenskt e-hälsoföretag expanderar till USA tack vare miljoninvestering
Hem NYHETER ​Svenskt e-hälsoföretag expanderar till USA tack vare miljoninvestering

​Svenskt e-hälsoföretag expanderar till USA tack vare miljoninvestering

Publicerat av: Redaktionen

Joint Academy som är en digital vårdgivare för artros har genomfört en kapitalanskaffning på 20 MSEK av bland annat Bjäre Invest, Incos Invest, Lund Innovation Systems, Sophia Bendz och Mårten Öbrink.

​Svenskt e-hälsoföretag expanderar till USA tack vare miljoninvestering 2Närmare en miljon personer lider av den kroniska sjukdomen artros bara i Sverige och över 30 miljoner personer i USA.

– Jag ser att Joint Academy löser ett stort problem och gör verklig skillnad för både individer och samhälle, och är därför glad att kunna vara med och stötta bolaget, säger Sophia Bendz.

Ungefär 80 procent kan bli bättre utan vare sig piller eller operation, utan istället specifik träning och livsstilsändringar. De flesta minskar symptomen efter en sex veckor lång behandling som bland annat omfattar anpassade fysiska övningar, men om patienten slutar kommer symptomen tillbaka. Behandlingen kräver därför kontinuitet och tillgänglighet för att bidra till samhällsnyttan på lång sikt.

– Vi är väldigt tacksamma över förtroendet vi har fått från våra investerare. Det ger oss utrymme att både utveckla produkten vidare och samtidigt expandera till i första hand USA, säger Jakob Dahlberg, VD på eHälsoföretaget Joint Academy.

Många är i behov av vård

Enligt uppgifter från BOA, Bättre Omhändertagande av personer med Artros, nås enbart ungefär 20 procent av de som får diagnosen artros med rätt behandling enligt Socialstyrelsen riktlinjer.

– Jag skulle aldrig hunnit med att gå till en fysioterapeut. Jag ville ha det enkelt, få snabba svar och förstå artros och tycker det är jättebra att fler kommer kunna ta del av den digitala artrosskolan på samma sätt som jag har fått, berättar Lotta Klang som går Joint Academy.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>