Hem NYHETER 1177 öppnar för e-legitimation utan krav på fysiskt möte

1177 öppnar för e-legitimation utan krav på fysiskt möte

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att 1177 har gjort det möjligt att logga in på 1177.se med  e-legitimationen Freja eID utan att användaren behöver göra en fysisk ID-kontroll vid utfärdandet.

1177 öppnar för e-legitimation utan krav på fysiskt möte 3Detta för att framförallt ungdomar snabbt och corona-säkert ska kunna skaffa en e-legitimation, något som är ett krav för att exempelvis boka ett coronatest.

En viktig del i att minska smittspridningen av coronaviruset är tillgång till testning. För att kunna  logga in på 1177.se måste man ha tillgång till en e-legitimation. Freja eID Plus och andra e-legitimationer som hittills funnits som alternativ har krav på fysiskt möte vid utfärdandet, något som  innebär en ökad smittorisk samt att individer med symptom helt saknat möjligheten att skaffa en elegitimation.

För att bidra till minskad smittspridning har nu 1177 gjort det möjligt att även logga in med en e-legitimation som inte kräver ett fysiskt möte vid utfärdandet.

Användaren laddar då ner Freja eID till sin mobil och registrerar sig med sin ID-handling på distans via appen. En omfattande säkerhetskontroll av identiteten görs i Freja eID:s säkerhetscenter och e-legitimationen utfärdas under vardagar mellan 8 – 22 efter cirka tio minuter, på helger kan väntetiden vara längre. Freja eID är helt kostnadsfritt och kan införskaffas av individer från 8 år som har en giltig svensk ID-handling eller svenskt pass.

Johan Henrikson, VD Freja eID Group kommenterar:

”Coronaviruset har inneburit att behovet av olika digitala verktyg ökat dramatiskt – inte minst inom hälsa och sjukvård där identiteten är central. Det glädjande att vi aktivt kan stötta sjukvården och bidra till en minskning av smittspridningen i Sverige. Med en kombination av avancerade AI-verktyg, registeruppslag och manuella kontroller utförda av vår säkerhetsklassade personal kan vi ge ut en e-legitimation med en mycket hög nivå av tillit helt på distans.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>