2 timmar sociala medier påverkar hjärnans struktur och utveckling hos unga
Hem NYHETERFORSKNING 2 timmar sociala medier påverkar hjärnans struktur och utveckling hos ungdomar

2 timmar sociala medier påverkar hjärnans struktur och utveckling hos ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie visar att ungdomars användning av sociala medier kan påverka hjärnans struktur och utveckling.

Enligt studien, som publicerades i tidskriften Nature Communications, visade det sig att ungdomar som använde sociala medier mer än två timmar per dag hade en minskad volym i områden av hjärnan som är kopplade till emotionellt välbefinnande och beslutsfattande.

Dessa områden är viktiga för att kunna hantera stress och fatta viktiga beslut.

Forskarna såg även en ökning av volymen i områden av hjärnan som är kopplade till att identifiera belöning och belöningssökande. Detta kan vara en förklaring till varför många ungdomar har svårt att sluta använda sociala medier, eftersom det kan ge en känsla av belöning och bekräftelse.

Studien, som genomfördes på ungdomar i åldern 12 till 19 år, visade att det inte spelar någon roll vilken typ av sociala medier som används, utan det är den totala tiden som spenderas på dessa plattformar som har en påverkan på hjärnan.

2 timmar sociala medier påverkar hjärnans struktur och utveckling hos unga

Forskarna menar att det är viktigt att föräldrar och andra vuxna får information om hur användning av sociala medier kan påverka ungdomars hjärnor, så att de kan göra medvetna val om hur mycket tid som spenderas på dessa plattformar. De rekommenderar att ungdomar begränsar sin användning av sociala medier till mindre än två timmar per dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>