Hem NYHETER 3D-täcker som tar fram TFT-pekskärmarna runt krökningen och över kanten

3D-täcker som tar fram TFT-pekskärmarna runt krökningen och över kanten

Publicerat av: Redaktionen

Ett genombrott i böjda 3D-beröringsglaspaneler öppnar upp ny frontpaneldesign optioner och marknader för fordons- och medicinska marknader säger det brittiska företaget Selectronic.

3D-täcker som tar fram TFT-pekskärmarna runt krökningen och över kanten 3Ett genombrott i böjda 3D-beröringsglaspaneler öppnar upp ny frontpaneldesign
Nya projekt har inkluderat användningen av tekniken för en kreditkortterminaltillverkare, och en baksätmonterad avtagbar skärm som används i ledande biltillverkare på toppnivå.

Selectronic, baserat i Witney, Oxfordshire, har kopplats till tillverkarna Silitech Technology Corporation, baserat i Shenzhen, Taiwan, Kina, som har arbetat inom knappsatser i över 20 år och nu utökar sin produktion till att inkludera 2 / 3D-glas att utveckla den senaste generationen av frontbildalternativ för sina nyckelkunder inom fordons-, mobiltelefoner- och high end-kontrollapplikationer. Glasproduktionen kommer att koncentreras i deras fabrik i Shenzhen.

”Vi är mycket nöjda med att utvidga vårt långsiktiga arbetssamarbete med Silitech och följer redan upp andra projekt i Storbritannien och Europa,” sade Selectronic VD Kevin Dry. ”Några av de senaste smartphone-profilerna på skärmen som en gång gränsades av en svart smal ram presenteras nu med en slät rundad profil, vilket skapar en elegant visuell look och en fantastisk produktmässig upplevelse, säger Dry. ”Genom att ta denna bly, kan glascentrerade glasskärmar nu replikera det släta utseendet, samt ge robust prestanda och ett fantastiskt interaktivt visningsutrymme som förbättrar hela utseendet på den färdiga produkten och ger ett smidigt modernt utseende på frontpanelen.” Dessa 3D glasapplikationer och många fler öppnar också nya designalternativ inom andra sektorer, till exempel fjärrkontroller och medicintekniska apparater. Detta förbättrar användarupplevelsen och erbjuder företag chansen att erbjuda sina produkter som inte bara fungerar bra utan också är en snygg enhet.

Torkade skärmar med rundade glas ger så mycket potential. ”Den senaste glasteknologin är på väg att utvecklas inom glassmältning och formningsteknologi – och kort sagt den extrema precision som glastillverkarna nu kan forma högteknologiskt glas. Med tanke på den elektroniska bakgrunden till företag med en lång historia i frontskärm och knappsatsdrift kan ett verkligt vinnande produktkoncept utvecklas och levereras. ”

Alternativet 3 glas finns i fyra olika profiler – vingtyp, plan yta med 2 x böjda kanter, lådprofil, plan yta med fyra böjda kanter, multikurva – böjd över både X- och Y-profiler, klocktyp böjd över en profil.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>