Nytt kosttillskott för att lindra symtom vid PMS
Hem UNDERSÖKNING 4 av 5 kvinnor i Sverige lider av PMS – men få har provat något hjälpmedel mot smärtan

4 av 5 kvinnor i Sverige lider av PMS – men få har provat något hjälpmedel mot smärtan

Publicerat av: Redaktionen

Humörsvängningar, trötthet, problemhy, sötsug, och kramper.

Fyra av fem svenska kvinnor upplever problem med PMS, enligt en ny undersökning.

Symptomen varierar i hög grad, men gemensamt är att PMS har en negativ påverkan på många kvinnors psykiska eller fysiska hälsa. Därför har Great Earth tagit fram sitt senaste kosttillskott, PMS Balance, specifikt framtagen för att bidra till hormonell balans.

Nytt kosttillskott för att lindra symtom vid PMSPremenstruellt syndrom (PMS) är en vanlig utmaning som många kvinnor stöter på vid något tillfälle i livet. Symtomen varierar från person till person, men vanliga besvär inkluderar humörsvängningar, irritabilitet, trötthet, huvudvärk och kramper. Fyra av fem svenska kvinnor mellan 18 och 45 år upplever problem med PMS i någon utsträckning, enligt undersökningen som gjordes av YouGov, utförd på uppdrag av Great Earth. Dessutom påverkar PMS det fysiska eller psykiska välbefinnandet negativt i hög eller mycket hög grad hos två av fem kvinnor.

Balans viktigt för välbefinnandet

Hormonell obalans kan te sig på olika sätt, och påverkar allt från humör och energinivå till självförtroende där menscykeln fungerar som en inre takt. Hormonnivåerna i kroppen skiftar och kan påverka oss på olika sätt beroende på var i cykeln vi befinner oss. Om hormonnivåerna är ur balans kan vi känna av symptom som indikerar obalans i kroppen, till exempel humörsvängningar. Men genom att använda verktyg för att förbättra vår livsstil kan vi förhindra obalans och lära oss att läsa av och tolka dessa symtom.

– Hälsosamma kostvanor och regelbunden fysisk aktivitet är grundläggande för en god hälsa, men för kvinnor som upplever besvär med PMS kan kosttillskott vara värdefulla hjälpmedel. Genom att tillföra specifika näringsämnen kan kosttillskott balansera hormonerna och öka välbefinnandet under menscykeln, säger Rebecca Hedström, produktspecialist på Great Earth.

Nytt kosttillskott för hormonell balans

Great Earth lanserar nu PMS Balance, en unik produkt framtagen för att bidra till hormonell balans och ett ökat välbefinnande under menstruationscykeln. Produkten innehåller nattljusolja som bidrar till att bibehålla normal hormonbalans, salvia som bidrar till välbefinnande under menstruationen, vitamin B6 som bidrar till att reglera hormonaktiviteten samt Dong Quai som även kallas för ”kvinnlig ginseng”. Den innehåller även krom som bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer, något som kan hjälpa till att minska sötsuget under PMS.

PMS Balance finns tillgänglig från och med vecka 22.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>