Sex år utan spel
Hem HÄLSA 6 år utan spel

6 år utan spel

Publicerat av: Redaktionen

Idag säger vi stort grattis 👏🎉🥳 till en behandlingsklient som firar sex års spelfrihet och beskriver känslan så här: ”Mitt tillfrisknande har gått i vågor, från att bara sluta spela, till att sluta skämmas över mitt beroende till att jag idag till och med är tacksam över den personliga resa jag gjort som en följd av min sjukdom.

För mig har en av de viktigaste nycklarna varit att acceptera att spelberoende är en kronisk sjukdom och att jag måste lära mig att leva med den.

En annan nyckel är att jag lärt mig att våga vara kvar i mina känslor, även om de initialt kan kännas obehagliga.

Sist men inte minst försöker jag påminna mig själv om allt jag är tacksam för istället för att fokusera på det jag inte har.

De här nycklarna har skänkt mig ett lugn jag aldrig tidigare upplevt och idag känner jag att jag mår bättre än någonsin. Att jag mår bättre sprider sig som ringar på vattnet till personer i min närhet och jag upplever alla mina relationer djupare än tidigare.

Sex år utan spelJag är dock medveten om att det kräver ett kontinuerligt arbete med mig själv för att inte falla tillbaka i gamla mönster. Kärnan i det arbetet är självhjälpsmöten där jag ständigt lär mig av andra människor som befinner sig på olika platser i samma resa som jag själv.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>