65 000 västmanlänningar använder vårdens e-tjänster!
Hem NYHETER 65 000 västmanlänningar använder vårdens e-tjänster!

65 000 västmanlänningar använder vårdens e-tjänster!

Publicerat av: Redaktionen

65 000 västmanlänningar har någon gång loggat in och läst sin journalinformation från hälso- och sjukvården på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

65 000 västmanlänningar använder vårdens e-tjänster! 2När man loggar in på 1177.se kan man bland annat boka tid på sin mottagning, förnya recept och läsa sin journal.

Många firar julens helger på akuten i onödan.

För många av oss avslutas året med adventsmiddagar glöggmingel, julbord och nyårsfester. Då är det inte ovanligt att magbesvären och risken för olyckor ökar. Om olyckan skulle vara framme kontaktar man vården så här;

  • 1177 – råd om vård på telefon och webben
  • Vårdcentralen – är lindrigt sjuk och inte behöver omedelbar vård på sjukhus
  • Jourmottagningen – är lindrigt sjuk men inte kan vänta till nästa dag
  • Akutmottagningen – för allvarliga sjukdomsfall och skador
  • 112 – för livshotande tillstånd och allvarliga olyckor Vårdcentralen – när du är lindrigt sjuk och inte behöver omedelbar vård på sjukhus

Bra idé att förnya sina recept innan jul

Många mottagningar har stängt under fler dagar under storhelgerna än tidigare år. Det beror på att julafton i år är på en måndag. Det är därför bra att ser över om något recept behöver förnyas. På många mottagningar kan en förfrågan skickas om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Det går inte att förnya ett recept genom att ringa 1177.

Så här gör du om du vill förnya ett recept genom att logga in:

1.Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.

2.Välj mottagningen i listan.

3.Under rubriken E-tjänster visas vilka e-tjänster mottagningen erbjuder. Klicka på texten Förnya recept, logga därefter in direkt till formuläret.

4.Fyll i formuläret och skicka förfrågan.

Läkaren som skrev ut receptet förra gången bedömer sedan om ett nytt recept kan ges med en gång eller om det krävs ett besök. Därefter skickar läkaren receptet till ett apotek. Meddelande skickas om att receptet är förnyat och att läkemedlet finns att hämta på ett apotek.

God jul och gott nytt år önskar Region Västmanland

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>