Abilia förvärvar appbolag med erbjudande inom kognitiva hjälpmedel
Hem NYHETER Abilia förvärvar appbolag med erbjudande inom kognitiva hjälpmedel

Abilia förvärvar appbolag med erbjudande inom kognitiva hjälpmedel

Publicerat av: Redaktionen

MedCap ABs dotterbolag Abilia har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Comai AB, ett svenskt bolag med etablerade produkter inom kognitiva hjälpmedel.

Abilia förvärvar appbolag med erbjudande inom kognitiva hjälpmedel 1

Tove Christiansson, VD på Abilia

Bolagets huvudsakliga produkt, HållKoll Kalender, är ett app-baserat hjälpmedel för tidsplanering och relaterade stöd för vardagliga aktiviteter. Förvärvets omedelbara påverkan på omsättning och lönsamhet förväntas vara marginell. Transaktionen stängdes och Abilia tillträdde som ägare av Comai AB den 20 mars 2019.

”Abilia är marknadsledande inom kognitiva hjälpmedel och med detta förvärv kompletterar vi vårt nuvarande erbjudande. Vår strategi är att växa internationellt och vi ser en stor potential för dessa produkter, framförallt i marknader utanför Norden.” säger Tove Christiansson, VD på Abilia.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>