Acando innoverar datadriven företagshälsovård tillsammans med Avonova
Hem NYHETER Acando innoverar datadriven företagshälsovård tillsammans med Avonova

Acando innoverar datadriven företagshälsovård tillsammans med Avonova

Publicerat av: Redaktionen

Acando har tecknat avtal med Avonova Företagshälsa för att utveckla en helt ny typ av datadrivna tjänster inom företagshälsovård.

Acando innoverar datadriven företagshälsovård tillsammans med Avonova 2Avonova är en av Sveriges ledande aktörer inom företagshälsa och bedriver kontinuerlig utveckling av sina tjänster utifrån de nya digitala möjligheterna. Genom åren har man arbetat upp en stor tillgång på data om yrkesarbetandes hälsa, vilken nu ska användas som bas för innovativ affärsutveckling.

– Det vi gör nu är att utveckla en helt ny typ av tjänster som kommer att ge våra kunder unika möjligheter att proaktivt arbeta med personalens hälsa och välmående, säger Jörgen Malmenskog, VD på Avonova.

Genom att använda teknik såsom Big Data, Machine Learning och Advanced Analytics via molnet är det idag möjligt att ta fram faktabaserade analyser och därmed möjliggöra tjänster som tidigare krävde enorma investeringar.

– Med vår kombination av kompetens inom AI och avancerad analys, samt digital affärsutveckling, hälsovård och service design kommer vi att tillsammans med Avonova definiera om begreppet företagshälsovård. Kom ihåg var ni först läste om den datadrivna företagshälsovården, säger Magnus Björk, Head of Analytics på Acando.

Arbetet är nu uppstartat och de första tjänsterna kommer att testas under året. Förutom datadriven tjänsteutveckling kommer Acando även att bistå Avonova inom områden som Business Intelligence och digital arbetsplats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>