Addnode Group etablerar nytt programvarubolag med fokus på e-hälsa och apotekslösningar

Den börsnoterade koncernen Addnode Group har etablerat ett nytt bolag, Pharmasolutions AS.

Bolaget har inlett samarbeten med Canella AB samt EY Norge och kommer att leverera programvaror inom e-hälsoområdet till den norska marknaden med fokus på apoteksnäringen.

IT-leveranserna till den norska apoteksmarknaden uppgick till cirka 500 MNOK under 2015 och behovet förväntas växa ytterligare i takt med en ökad addnodedigitalisering inom e-hälsoområdet. Addnode Group etablerar nu ett norskt dotterbolag, Pharmasolutions AS, med fokus på verksamhetskritiska affärssystem inom e-hälso- och apoteksområdet. Bolaget kommer att ledas av Henrik Larsson, som har en lång bakgrund som leveransansvarig för verksamhetskritiska apotekssystem. Bolaget har också tecknat ett affärsstrategiskt avtal med Canella AB och EY Norge, som säkerställer att både utvecklings- och leveransorganisation finns på plats redan från start. 

–        Det här är en otroligt spännande satsning och jag ser fram att bygga upp Pharmasolutions. Visionen är att bli en av de ledande leverantörerna för stabila och kvalitetssäkrade system inom området för apotek och e-hälsa, säger Henrik Larsson.

–        Vi är glada att kunna sätta upp detta nya bolag som får en tydlig inriktning för kunder på den norska marknaden. Vi har ett beprövat branschkunnande och har en bevisad leveransförmåga av affärskritiska system. Jag ser en stor potential, säger Andreas Wikholm, ansvarig för Addnode Groups affärsområde Process Management.

Pharmasolutions kommer att ingå i Addnode Groups affärsområde Process Management, vars egenutvecklade programvaror används av ett stort antal myndigheter i Sverige och Norge samt av fler än 270 av Sveriges 290 kommuner. Affärsområdet är en av Sveriges ledande leverantörer till offentlig sektor. 

Post Comment