Kronprinsessparet lanserar initiativet GEN-PEP för svenska barns hälsa
Hem NYHETER Kronprinsessparet lanserar initiativet GEN-PEP för svenska barns hälsa

Kronprinsessparet lanserar initiativet GEN-PEP för svenska barns hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer lanseras GEN-PEP.

En icke vinstdrivande organisation med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

GEN-PEP arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Kronprinsessparet lanserar initiativet GEN-PEP för svenska barns hälsa

Prins Daniel närvarar vid seminariet ”Våra barn och ungdomars fysiska ohälsa – hur enar vi Sverige
Foto:Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. 75 procent av svenska barn äter för lite grönt, frukt och bär. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket är detta idag en av våra största hälsofaror.

-Ambitionen med Generation PEP är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, säger Prins Daniel som tillsammans med Kronprinsessan är initiativtagare till GEN-PEP.

Målsättningen är att engagera hela samhället för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Bakom satsningen står ett antal av Sveriges ledande organisationer, stiftelser och företag som alla är fast beslutna att skapa förändring.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>