Hem NYHETER AddSecure går in på marknaden för trygghetslarm med finskt förvärv

AddSecure går in på marknaden för trygghetslarm med finskt förvärv

Publicerat av: Redaktionen

Genom förvärvet av affärsenheten Stella Safety Phone går AddSecure in på den växande marknaden för digitala trygghetstjänster och stärker därmed sin ambitiösa tillväxtstrategi ytterligare.

AddSecure går in på marknaden för trygghetslarm med finskt förvärv 2

Kaj Ignatjew, affärsenhetschef, Stella Safety Phone och Stefan Albertsson, VD för AddSecure har ingått ett avtal.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av premiumlösningar för säkrad kritisk kommunikation och data, meddelade idag att företaget har ingått ett avtal om att förvärva affärsenheten Safety Phone från Stella Kotipalvelut Oy. Affären förväntas genomföras i
slutet av januari 2020.

Genom förvärvet av verksamheten Stella Safety Phone, som är marknadsledande inom hemvård- och trygghetstjänster i Finland, går AddSecure in på marknaden för digitala trygghetstjänster. Den nya vertikalen, Smart Care, stödjer AddSecures strategi för expansion och tillväxt i Europa.

– Vi är glada över att kunna lägga till trygghetstjänster och affärsområdet Smart Care till vår portfölj och därmed komplettera våra befintliga marknadserbjudanden för Smart Alarms, Smart Rescue, Smart Transport och Smart Grids.

– Att gå in på den växande digitala marknaden för trygghetstjänster är ett logiskt nästa steg för att stödja vår ambition och passar väl in med vår expertis inom larmöverföring och lösningar för räddningstjänsten, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Affärsenheten Stella Safety Phone tillhandahåller en certifierad larmmottagare (ARC), trygghetstelefoner och andra relaterade digitala trygghetslösningar till sina cirka 52 000 brukare. Stella Safety Phone betjänar mer än 200 kommuner och ett antal privatkunder i Finland. Slutkundssegmenten omfattar äldre och funktionsnedsatta som vill leva självständiga liv i sina hem.

– Under Stellas ägarskap har verksamheten med trygghetstelefoni vuxit till att bli marknadsledande. Vi ser att AddSecure är rätt ägare för att ta verksamheten till nästa nivå, och för att fortsätta leverera service av högsta kvalitet till kunderna. Affären kommer göra det möjligt för Stella Oy att öka fokus på sina kärnverksamheter hemvård och städning, säger Arjo Laukia, styrelseledamot i Stella och partner på Intera.

– Med AddSecure som ägare kommer vi att kunna fortsätta växa och utveckla verksamheten med trygghetstjänster. Vi är övertygade om att våra kunder är i goda händer och kommer att kunna dra nytta av ett team med hängivna proffs och ett företag med en lång historia av att tillhandahålla säkrade kommunikationslösningar för livs- och affärskritiska applikationer, säger Kaj Ignatjew, affärsenhetschef, Stella Safety Phone.

Förvärvet av affärsenheten Stella Safety Phone är Addsecures elfte förvärv och den första investeringen inom digitala trygghetstjänster och den första med stöd av de nya ägarna Castik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>