AI-baserad mjukvara stöttar effektiv sjukvård
Hem TEKNIK AI-baserad mjukvara stöttar effektiv sjukvård

AI-baserad mjukvara stöttar effektiv sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Ny teknik öppnar upp för stora förbättringar inom sjukvården.

Ett exempel är medtech-bolaget Ortomas AI-baserade operationssystem som höjer kvaliteten och effektiviserar processen vid höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi.

Semcon stöttar i ett nytt samarbete Ortoma med specialistkompetens inom mjukvaruutveckling och teknisk information.

– Det här samarbetet är ett häftigt exempel på hur digitala lösningar verkligen hjälper människor och visar tydligt hur vi på Semcon genom våra uppdrag bidrar till innovativa lösningar, säger Oskar Åkerlund, Team Manager, Software & Emerging Tech på Semcon.

AI-baserad mjukvara stöttar effektiv sjukvårdMed hjälp av systemet Ortoma Treatment Solution (OTSTM) blir det möjligt för kirurger att planera sina operationer i 3D, bland annat genom att identifiera optimal positionering för implantat i patienten. OTS kan även användas för navigering under operationen samt som stöd i den postoperativa medicinska uppföljningen av en patient.

Ortoma är en spännande ny kund för oss på Semcon och vi ser fram emot att stötta dem i utvecklingen av system med artificiell intelligens som stöd för bättre och effektivare kirurgiska ingrepp, säger Oskar Åkerlund.

Digitala lösningar som gör nytta

Semcon och Ortoma startade sitt samarbete i slutet av 2021 och har även tecknat ett ramavtal som löper tillsvidare och innefattar specialistkompetens inom mjukvaruutveckling och teknisk produktinformation.

– Tillsammans med Semcon utökar vi vår tillgång till specialistkompetens och ser fram emot att fortsätta utveckla vår AI-baserade mjukvara. OTS är ett system som automatiserar många arbetssteg som annars utförs manuellt av kirurger, och gör det på en bråkdel av den tid det tar för konventionella system, säger Linus Byström, vd Ortoma.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>