AI-tjänst hjälper att upptäcka fysiska hälsoproblem på arbetsplatsen
Hem NYHETER AI-tjänst hjälper att upptäcka fysiska hälsoproblem på arbetsplatsen

AI-tjänst hjälper att upptäcka fysiska hälsoproblem på arbetsplatsen

Publicerat av: Redaktionen

Ai-Move: fysiska hälsoproblem på arbetsplatsen upptäcks med hjälp av Artificiell Intelligens

AI-tjänst hjälper att upptäcka fysiska hälsoproblem på arbetsplatsen 2

• Nästan en tredjedel av EU:s arbetstagare och knappt hälften av de över 55 år har lidit av smärta i muskler och skelett i åtminstone en vecka under den senaste månaden.

• Ai-Move är en unik digital tjänst som syftar till att främja hälsa och öka motivationen att åtgärda rörelserelaterade hälsoproblem. Plattformen mäter och analyserar fysisk rörelse för att tidigt upptäcka fysiska problem. Tjänsten gynnar både arbetstagare (optimerad hälsa) och arbetsgivare (ökad produktivitet och minskade kostnader för frånvaro).

• Ai-Move finansieras av EIT Digitals Digital Wellbeing Action Line för 2018, med Sveriges ledande forskningsinstitut RISE SICS som aktivitetsledare.

Fortfarande utgör muskuloskeletala sjukdomar (MSD) en av de främsta orsakerna till arbetsrelaterad sjukdom och långvarig sjukdom i EU inom alla sektorer och yrken, särskilt i samhällen med åldrande invånare. Förutom effekten på arbetstagaren själv kan MSD leda till högre kostnader för företag och samhället som helhet.

Ai-Moves projektledare Marie Sjölinder (RISE-SICS) förklarar att ”Nya och personliga hälsovårdstjänster som Ai-Move kan göra arbetsgivarna mer attraktiva, förbättra produktiviteten samt minska risken för sjukfrånvaro.”

En stor del av våra hälsoproblem är muskuloskeletala sjukdomar. Huvudgrupperna är ryggsmärta / -skador och arbetsrelaterade störningar i överkroppen, allmänt kända som förslitningsskador.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>