Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård
Hem NYHETER Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård

Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård

Publicerat av: Redaktionen

Ökad kunskap om sin sjukdom och möjlighet att träffa andra patienter i samma situation.

Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård

Aktiv patient – Netdoktors nya tjänst för människor som lever med kroniska sjukdomar

Genom Aktiv patient vill Netdoktor stärka kroniker i deras vardag och rusta dem inför mötet med vården.

Netdoktor har alltsedan starten för över 20 år sedan varit en naturlig hemvist för människor med kroniska sjukdomar. Med Aktiv patient tar Netdoktor ytterligare steg. I Aktiv patient kan patienter bland annat delta i patientutbildningar som ger information om rekommenderade behandlingar samt få information om sina rättigheter som patienter.

– Vi vet att utbildning och upplysning stärker patienter i deras sjukdom och rustar dem inför vårdmötet. Därmed ökar deras möjligheter att få optimal och jämlik vård. I ett första skede har vi fokus på psoriasis, multipel skleros och typ 2 diabetes men framöver kommer vi att inkludera fler terapiområden i Aktiv patient, säger Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare Netdoktor.

En bärande del av Aktiv patient är diagnosspecifika forum.

Här kan patienter i samma situation träffas och dela erfarenheter. Varje forum har två moderatorer och precis som för övriga delar av Aktiv patient krävs inloggning med BankID för att delta.

Medlemmar i Aktiv patient kan även gå med i diagnospooler och under en period svara på frågor om livssituation, livskvalitet och behandling. Genom att dela just sitt perspektiv bidrar medlemmar till den samlade kunskapen om sin eller sina diagnoser, vilket i förlängningen kan komma att göra skillnad för framtida vård och behandlingar.

– I Aktiv patient har vi samlat uppskattade aktiviteter som patientutbildningar, diagnospooler och forum under ett och samma tak och använt den välbeprövade inloggningstjänsten BankID. Det gör Aktiv patient till en trygg plats med möjlighet att dela sina erfarenheter med andra och samtidigt själv få stöd och ökad kunskap som kan förbättra livskvaliteten, säger Besima Aho.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>