Hem NYHETER Äldreomsorgslyftet i Jönköping

Äldreomsorgslyftet i Jönköping

Publicerat av: Redaktionen

Regeringens Äldreomsorgslyft syftar till att stärka kompetensen inom äldreomsorgen genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att genomgå utbildning till vårdbiträde eller undersköterska på betald arbetstid.

Äldreomsorgslyftet i Jönköping 3Staten kommer under 2020 och 2021 att finansiera kostnaden för den tid den anställde är frånvarande på grund av studier.

Det är Skolverkets yrkespaket till undersköterska (1500 p) som ger rätt till stöd i Jönköpings län.

MoA erbjuder det här kurspaketet samt möjlighet att läsa på flex (deltid 50%).

Jessica Haage Falkenhäll, verksamhetschef, MoA Lärcentrum Jönköping säger:

”I Jönköping har vi startat igång första gruppen i oktober och vi kommer ha 2 nya grupper i november respektive december. De första främst två veckorna av utbildningen läggs mycket tid på validering (den görs ute på arbetsplats, enligt den nya valideringsmodellen). Allt enligt VO college riktlinjer för att kvalitetssäkra.

Vi kommer även starta igång nya grupper under januari samt februari 2021. Ansökan görs via respektive anställds chef som i sin tur gör intresseanmälan/ansökan till Vuxenutbildningen Jönköping. MoA har fått uppdraget att bedriva utbildningen. Vi har månadsuppföljningar samt en ansvarig mentor (Åsa G Johansson) specifikt för elever som ingår i ”Äldreomsorgslyftet-utbildningen”.

Vi tar uppdraget på stort allvar och vill ge dessa elever, precis som alla våra elever, en högkvalitativ utbildning och de blir först ut i vårt nya arbetssätt kring validering på arbetsplats.”

Utbildningen passar dig som är anställd inom vården men saknar formell utbildning. Undervisningen bedrivs flex vilket innebär att vi erbjuder lärarledd handledning samt har studieverkstad varje måndag kl 09:00-14:00 som man bokar in sig på via admin. All kursmaterial finns tillgängliga via lärplattformen It’s Learning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>