Hem NYHETER Ny verksamhetschef till 1825 – Terapicenter för unga vuxna

Ny verksamhetschef till 1825 – Terapicenter för unga vuxna

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Young Solidarity Foundation har anställt Lovisa Kim som verksamhetschef för 1825 – Terapicenter för unga vuxna.

Ny verksamhetschef till 1825 – Terapicenter för unga vuxna 2

Lovisa Kim, Verksamhetschef på 1825 – Terapicenter för unga vuxna

Lovisa är socionom och legitimerad psykoterapeut med lång erfarenhet från arbete med unga. Hon kommer senast från privat praktik och innan dess Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd.

– Sättet som samhället idag bemöter unga vuxna med psykisk ohälsa måste förändras i grunden. 1825 vill vara med och skapa den förändringen därför tog jag det här uppdraget. På 1825 står de unga vuxnas mående i centrum och det behövs aktörer som ger terapi på unga villkor, säger Lovisa Kim, verksamhetschef för 1825 – Terapicenter för unga vuxna.

Varje vecka möter 1825 närmare 200 unga vuxna i terapi. Verksamhetens uppdrag innefattar tre ben: psykoterapi, kunskapsutveckling och påverkansarbete. Lovisa Kim leder det utvecklingsarbete som syftar till att få dessa tre områden att stärka varandra. På det sättet kan 1825 skapa förändring på både individ- och samhällsnivå.

– Jag uppskattar verkligen Lovisas terapeutiska kompetens och hennes fokus på unga vuxna. Lovisas erfarenhet från förändringsarbete inom myndighetssfären innebär också en stor tillgång under vår utvecklingsresa. Nu kraftsamlar vi för ungas psykiska mående, säger Annika Sten Pärson, Styrelseordförande för Stiftelsen Young Solidarity Foundation.

Stockholms Stadsmission startade verksamheten Ung Hälsa år 2003 och sedan hösten 2019 drivs den av stiftelsen Young Solidarity Foundation under namnet 1825 – Terapicenter för unga vuxna. 1825 är en öppen psykoterapimottagning, som inte kräver remiss.

Vi arbetar i partnerskap för att nå personer som lever i utsatthet och samverkar med olika aktörer för att utveckla den terapeutiska mångfalden för unga vuxna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>