Hem NYHETER Aleris och Coala Life i samarbete för att digitalisera hjärtsjukvården

Aleris och Coala Life i samarbete för att digitalisera hjärtsjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Införandet av Coala Heart Monitor Pro leder till effektivare processer, lägre kostnader, kortare vårdköer och ökad patientnöjdhet.

Aleris och Coala Life i samarbete för att digitalisera hjärtsjukvården 3Det visar en klinisk utvärdering som genomförts vid Aleris Hjärtmottagning Sabbatsberg.

Aleris Hjärtmottagning på Sabbatsbergs sjukhus har under 2019 använt Coala Heart Monitor Pro för att utföra digitala arytmiutredningar på 100 patienter som var och en följdes under 14 dagar. Den nya metoden har möjliggjort återkommande EKG-mätningar i hemmiljö för att hitta och diagnostisera flera olika sorters arytmier.

Utvärderingen visar att Coala Pro bidragit till effektivare vårdprocesser, lägre kostnader, minskade köer och ökad patientnöjdhet.

Genom möjligheten att kliniskt diagnostisera patienter under hela utvärderingsperioden minskade behovet av att skicka patienter på remiss till ytterligare EKG-utredningar utanför hjärtmottagningen.

– Med Coala Pro har vi lyckats öka patientens delaktighet i utredningen, öka patientens trygghet samt avsevärt minska remissflödet till Holter-EKG, säger Irina Barbici, specialistläkare inom kardiologi och internmedicin på Aleris.

– Vi är mycket glada över att kliniskt ha visat hur digitala, patientcentrerade innovationer har förutsättningar att radikalt öka effektviteten inom hjärtvården. Tillsammans med Aleris har vi nu bekräftat en vårdprocess som hela världen kan ha nytta av, säger Dan Pitulia, VD Coala Life AB.

Resultatet av den kliniska utvärderingen av Coala Pro på Aleris Sabbatsberg visade sammanfattningsvis på:

  • Effektivare arytmiutredningar med betydande besparing i arbetstid för både kardiologer och sjuksköterskor.
  • Förkortade väntetider för patienterna samt minskat behov av remittering till extern EKG-utredning.
  • Ökat patientengagemang och större nöjdhet. Kliniken upplevde även att det var lättare att etablera en god och nära relation med patienterna.
  • Coala Pro frigjorde tid för fysiska möten med patienterna, vilket minskade oro bland patienterna och därmed blev antalet orosrelaterade telefonsamtal till kliniken lägre.

Aleris Hjärtmottagning har nu implementerat Coala Pro i sin kliniska verksamhet och fortsätter att använda systemet för att göra EKG-utredningar och för att diagnostisera arytmier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>