Hem NYHETER Allergivaccination – en digital stödfunktion för den som allergivaccineras med tabletter – vinner Apotekarsocietetens pris för bästa patientinformation 2019!

Allergivaccination – en digital stödfunktion för den som allergivaccineras med tabletter – vinner Apotekarsocietetens pris för bästa patientinformation 2019!

Publicerat av: Redaktionen

ALK:s digitala koncept, Allergivaccination (webbportal och app), belönades med Apotekarsocietetens pris för bästa patientinformation 2019.

Allergivaccination – en digital stödfunktion för den som allergivaccineras med tabletter – vinner Apotekarsocietetens pris för bästa patientinformation 2019! 2

Allergivaccination – ALK:s digitala stödfunktion för den som allergivaccineras med tabletter.

Den lättillgängliga och digitala patientinformationen är ett hjälpmedel, framtagen för patienter som förskrivits allergivaccination i tablettform mot björkpollen-, gräspollen- och kvalsterallergi.

Med bland annat interaktiva dagboksfunktioner, informativa filmer, tips och tricks, påminnelsetjänster och kunskapstester kan den som genomgår en allergivaccinering stöttas och inspireras i sin hemmiljö så länge behandlingen pågår (en tablett dagligen i tre år).

Apotekarsocietetens motivering till priset – ”Allergivaccination.se är ett koncept som skapar konkret nytta för patient, vård och samhälle.

Med allergivaccination.se motiveras patienten att ta rätt läkemedel, i rätt dos, under rätt tid och motiveras även till att inte ge upp trots eventuella biverkningar. Allergivaccination.se bidrar till att läkemedlet får avsedd effekt och därmed till att samhället får ut maximalt av den investering som görs i behandlingen.”

– Vi är så stolta och glada över att vinna detta pris, säger Anna Nyman Lind, produktansvarig vid ALK Nordic. Vi vet att många allergiker som ges möjligheten till allergivaccination med tablettbehandling kan se fram emot ett liv med minskade allergisymtom och minskat behov av symtomlindrande läkemedel, förutsatt att de fullföljer behandlingen under de tre åren som avses. Just därför har vi tagit fram vårt digitala koncept, Allergivaccination, för att motivera och stötta patienten under hela behandlingsförloppet.

Webbportalen, allergivaccination.se är framtagen i samarbete med Allergimottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Allergivaccinationsappen som laddas ner gratis från App Store eller Google Play-butiken, har tagits fram i samråd med Allergispecialist/barnallergolog Hampus Kiotseridis från Barnläkarmottagningen Sparta i Lund och Malmö och bygger på insikter från en studie om följsamhet och livskvalitet vid behandling med allergivaccination i tablettform som publicerades 2018.

Informationen är avsedd för personer som allergivaccineras med ALK:s tablettbehandlingar mot björk- (ITULAZAX®), gräs- (GRAZAX®) och kvalsterallergi (ACARIZAX®). Allergivaccinationsappen och webbportalen finns i Sverige. Appen finns även tillgänglig i Danmark och Finland. App och webbportal är lösenordsskyddade eftersom de innehåller produktinformation och lösenord ges ut av behandlande läkare/sjuksköterska.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>