Hem NYHETER Vetenskap som fredagsunderhållning!

Vetenskap som fredagsunderhållning!

Publicerat av: Redaktionen

Under vintern har vi kunnat följa när Freddy Grip tävlat som Edutainer i TV4s underhållningsprogram ”Talang”.

Vetenskap som fredagsunderhållning! 2

Den nya fredagstrenden: underhållning i kemilabbet!

Och han står sig väl i konkurrensen – under fredagen är det dags för semifinal.

I en intervju med E-nytt, Kaggeholms Folkhögskolas nyhetskanal på Youtube, säger Freddy att han frågade sig om naturvetenskap verkligen kan bli fredagsunderhållning.

– Tydligen kan det bli det, vi får se hur det går, men det är väldigt roligt att få förmedla en liten del av fascinationen jag har för naturvetenskap till publik och TV-tittare, berättar han.

På Vetenskapens Hus arbetar Freddy dagligen med detta. I sitt jobb som pedagogisk utvecklare tar han fram aktiviteter inom teknik och matematik.

– Jag eftersträvar alltid att varje ”haha” ska efterföljas av ett ”aha” – så man ser något som man tycker är roligt och sen så lär man sig något, säger Freddy till E-nytt.

Rollen som lärare är bekväm för Freddy. Redan under sina studier till civilingenjör och lärare vid KTH jobbade han extra som lärarvikarie vid sin gamla gymnasieskola, Södra Latin. Där arbetar han även idag deltid som matematiklärare. Till Vetenskapens Hus kom Freddy i samband med att han skrev sitt examensarbete om värmekameror 2015. Det resulterade i ett helt nytt skolprogram och en lärarfortbildning som lanserades året därpå. Sedan dess bidrar han med roliga idéer och upptåg i verksamheten.

Ikväll klockan 20:00 tävlar Freddy vidare i Talang och alla vi i Vetenskapens Hus håller förstås tummarna för att att han kniper en plats i finalen!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>