Amelia Adamo och Ann Söderlund vill bidra till ökad kunskap kring underlivet och blir VagiVitals nya ambassadörer
Hem NYHETER Amelia Adamo och Ann Söderlund vill bidra till ökad kunskap kring underlivet och blir VagiVitals nya ambassadörer

Amelia Adamo och Ann Söderlund vill bidra till ökad kunskap kring underlivet och blir VagiVitals nya ambassadörer

Publicerat av: Redaktionen

Profilerna Amelia Adamo och Ann Söderlund är nya ambassadörer för VagiVital.

Amelia Adamo och Ann Söderlund vill bidra till ökad kunskap kring underlivet och blir VagiVitals nya ambassadörer 1

Amelia Adamo och Ann Söderlund. Foto: Nils Petter Nilsson

Samarbetet är en del i VagiVitals långsiktiga arbete att lyfta frågan om kvinnors underlivshälsa. Trots att de flesta kvinnor drabbas av underlivsbesvär är det fortfarande ett tabubelagt ämne att prata om. Genom ambassadörssamarbetet vill VagiVital göra underlivshälsa prioriterad och området enkelt och självklart att tala om genom hela livet.

– Vi är så stolta över det här samarbetet! Både Amelia och Ann har en stark röst i frågor kring kvinnohälsa och känner vår målgrupp väl. De räds inte att prata öppet om frågor som stämmer överens med VagiVitals kärnvärden vilket är viktigt när vi nu går in i ett nytt kommunikativt grepp, säger Nikolina Spolén, produktchef VagiVital.

Ambassadörskapet är ett långsiktigt samarbete som löper under ett år. Samarbetet tas ut genom aktiviteter i sociala kanaler och PR-aktiviteter med målet att driva opinion kring kvinnohälsa.

– Genom hela mitt yrkesverksamma liv har jag kämpat för att kvinnor ska känna stolthet över sina kroppar, och banat väg för att kommande generationer ska kunna prata om och njuta av sitt underliv. En förutsättning är då att kvinnors underlivshälsa tas på allvar, i allra högsta grad av kvinnorna själva. Tyvärr finns de mycket kvar att göra på det området, säger Amelia Adamo.

– Det är inget nytt att varken samhället eller kvinnor prioriterar sin hälsa. Men nu är det dags att kvinnor tar ansvar för sin kropp och suddar ut gamla mossiga tabun. I mitt arbete som ambassadör för VagiVital ska jag arbeta för att underlivet får den uppmärksamhet och omsorg som hen borde fått för länge sen, säger Ann Söderlund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>