Hem NYHETER Anna Kinberg Batra invald som ny styrelseledamot i Carasent ASA

Anna Kinberg Batra invald som ny styrelseledamot i Carasent ASA

Publicerat av: Redaktionen

Anna Kinberg Batra valdes till ny ledamot i styrelsen för Carasent ASA, vid den extra bolagsstämman 14 januari 2021.

Anna Kinberg Batra invald som ny styrelseledamot i Carasent ASA 2

Carasent ASA

– Carasent har uppvisat en imponerande tillväxt och förmåga att leverera produkter och tjänster på en marknad i stor förändring. Jag ser fram emot att bidra till den utvecklingen genom att använda erfarenhet från både politik och näringsliv, säger Anna Kinberg Batra om uppdraget.

Anna Kinberg Batra har politisk erfarenhet från alla nivåer, som partiledare (M) men även finansutskottets och EU-nämndens ordförande, sakkunnig i statsrådsberedningen och ledare för Moderaternas första kontor i Europaparlamentet. Hon har även haft lokala och regionala uppdrag i Nacka, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting/Region Stockholm inklusive dess hälso- och sjukvårdsnämnd. Därefter har hon arbetat med uppdrag inom näringslivet, framförallt som rådgivare och styrelseledamot.

Denna bakgrund, i kombination med specifik kunskap inom frågor som rör digitalisering och företagsutveckling, gör att hon passar väl för uppdraget som ledamot i Carasents styrelse, menar styrelseordförande Johan Lindqvist:

– Vi är glada över att kunna hälsa Anna välkommen till styrelsen i Carasent. Hon kommer bidra med viktig kompetens och erfarenhet i vår strävan att förbättra hälso- och sjukvårdssektorn genom effektiva och kvalitetshöjande e-hälsotjänster.

Ett av de utvecklingsområden som Anna Kinberg Batra betonar, och vill lyfta i arbetet framåt, är behovet av hållbara strategier för en samordnad vård.

– Svensk sjukvård är under stort tryck, vilket blivit tydligt inte minst under coronapandemin. Vi är ett av världens mest digitaliserade länder och ett av de länder som lägger flest resurser på vård, men ligger samtidigt i botten i OECD i andelen läkartid per patient. Att använda digitaliseringens möjligheter bättre i sjukvården kan därför ge stora effekter i tillgänglighet och kvalitet, vilket Sverige är i akut behov av och där politiken och näringslivet behöver bättre utbyte med varandra, säger Anna Kinberg Batra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>