Äntligen specialistläkare på nätet
Hem NYHETER Äntligen specialistläkare på nätet

Äntligen specialistläkare på nätet

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det möjligt att träffa en specialistläkare online utan remiss, direkt genom MediCheck.

6 av 10 svenskar med en kronisk sjukdom har medicinska frågor som de aldrig följer upp. Antingen hittar man inte rätt eller så rinner det ut i sanden på grund av för långa vårdköer.

Hos MediCheck kan personer med ett medicinskt behov träffa en specialistläkare – utan krav på remiss. Man kan själv välja en specialist baserat på bland annat modersmål, kön och erfarenhet. De egna önskemålen styr och det är möjligt att träffa samma specialist även nästa gång om man känner sig nöjd.

Äntligen specialistläkare på nätet 1

Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm, grundare av MediCheck.

– Det är viktigt att själv få vara med och bestämma för att det ska kännas rätt. Detta skapar en trygghet och kontinuitet för att man på bästa sätt ska kunna få hjälp, säger Thomas Ehrengren på MediCheck.

Mötet genomförs via videosamtal eller meddelanden. Alla läkare i tjänsten är specialister vilket gör att personer med till exempel kroniska sjukdomar erbjuds rätt expertis. Idag är nära 200 specialister anslutna till MediCheck.

– Det är en självklarhet att personer med kroniska sjukdomar ska kunna få mer hjälp, och det är möjligt med dagens teknik. Vi är glada att så många specialister velat ansluta sig till tjänsten. Nu är det möjligt för varje person att få kontakt med en specialistläkare utifrån eget behov och utan geografiska begränsningar, berättar Thomas.

På MediCheck är det möjligt att träffa en specialistläkare direkt eller boka en tid.

MediCheck är tillgängligt via medicheck.se och appen MediCheck Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>