Apotea sålde för närmare en miljard första halvåret
Hem NYHETER Apotea sålde för närmare en miljard första halvåret

Apotea sålde för närmare en miljard första halvåret

Publicerat av: Redaktionen

Apotea, Sveriges största nätapotek, redovisar ett starkt första halvår 2018.

Apotea sålde för närmare en miljard första halvåret 1

Pär Svärdson, VD för Apotea.se

Försäljningen ökade med 36 procent till 940 Mkr, jämfört med 692 Mkr samma period förra året.

Antalet försändelser slog nytt rekord då man under årets första sex månader skickade ut drygt 2,8 miljoner paket, att jämföra med 2,1 miljoner samma period 2017.

”Vi är mycket nöjda med försäljningen hittills i år, även om vi varit lite begränsade fram till flytten som genomfördes i maj, och vårt mål att sälja för minst två miljarder i år ligger kvar”, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se.

Under det andra kvartalet flyttade Apotea in i sitt nybyggda logistikcenter i Morgongåva.

Det nya lagret har en yta på 38 000 kvadratmeter vilket innebär att kapaciteten mer än sjufaldigas.

”Flytten har gått bra och de nya lokalerna är oerhört viktiga för att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas. Nu har vi äntligen möjlighet att gasa ytterligare.”

För att möta den ökade efterfrågan har ett stort antal nya medarbetare rekryterats under våren. Vid halvårsskiftet var antalet anställda 450 personer. Det är 130 personer fler jämfört med samma tidpunkt i fjol. Flertalet nyanställningar har skett i Morgongåva.

”Vi har under de senaste månaderna rekryterat fler nya medarbetare än någonsin tidigare. Det har gått bra, även om det kan vara en utmaning att hitta folk. Apotea är idag Heby kommuns största arbetsgivare. Vi kommer också att behöva göra ytterligare anställningar under året”, säger Pär Svärdson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>