Amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för stråldosövervakning
Hem NYHETER Amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för stråldosövervakning

Amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för stråldosövervakning

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått en order från sjukvårdsnätverket Memorial Hermann Health System i USA på den molnbaserade lösningen för stråldosövervakning, Sectra DoseTrack.

Amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för stråldosövervakning 2IT-lösningen möjliggör ökad patientsäkerhet genom att övervaka patienternas strålningsexponering och säkerställa efterlevnad av lagkrav samt standardiserar all stråldosdata i hela verksamheten.

Sectra DoseTrack samlar in och redovisar dosdata från samtliga källor på röntgenavdelningarna. En stabil analyskapacitet för dosoptimering bidrar till att identifiera nödvändiga åtgärder, såsom att ändra modaliteterna för särskilda processer, utbildning av personalen eller revisioner av bildtagningsprotokoll. Genom att ta hänsyn till patientens storlek och demografi blir det möjligt med effektiva dosberäkningar för enskilda organ och goda bedömningar av riskerna för patienten.

Det fleråriga avtalet kommer att omfatta dosövervakningstjänster till 16 sjukhus och 17 röntgenkliniker i sjukvårdsnätverket. Memorial Hermann är ett av de största ideella sjukvårdssystemen i sydvästra Texas och erbjuder patientvårdstjänster i hela Houston-området.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>