Apoteket erbjuder gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen
Hem NYHETER Apoteket erbjuder gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen

Apoteket erbjuder gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Världsdiabetesdagen den 14 november erbjuder Apoteket och Diabetes Wellness gratis blodsockerkoll på nio apotek från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Apoteket erbjuder gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen 2– Genom blodsockerkollen kan vi fånga upp personer som ligger i riskzonen för diabetes typ 2. Vi kan ge råd om vad man kan göra för att minska risken för att drabbas av sjukdomen eller hänvisa till sjukvården om det skulle behövas, säger Sanna Lindelöf, projektledare på Apoteket.

Diabetes är en stor folksjukdom och den växer rekordartat, i första hand diabetes typ 2. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts.

I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Tidigare år när Apoteket och Diabetes Wellnes genomfört blodsockerkoll har så många som 5 procent av de testade haft prediabetes eller utvecklad diabetes som de inte visste om.

– Vi vill öka medvetenheten om diabetes och kunna hjälpa personer som eventuellt ligger i riskzonen genom att sprida information om hur man kan förebygga att få diabetes typ 2 genom att leva ett sundare liv gällande kost, vikt och motion. Risken att insjukna i diabetes typ 2 ökar också ju äldre du blir, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

På följande apotek har du möjlighet att testa dig gratis kl 10-15 onsdagen den 14 november: Apoteket, Kista Galleria, entré G, Kista
Apoteket, Stora gatan 34, Västerås
Apoteket, Viksjöplan 47, Järfälla
Apoteket, Storgatan 18, Sundsvall
Apoteket, Torp Köpcentrum, Uddevalla
Apoteket, Brandbergens Centrum, Haninge
Apoteket, Mariebergs Centrum, Örebro
Apoteket, Södra Förstadsgatan 42, Malmö
Apoteket, Storgatan 4-6 (Kringlan Galleri), Södertälje

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>