Apoteket utökar satsningen på vaccinationer inför influensasäsongen
Hem NYHETER Apoteket utökar satsningen på vaccinationer inför influensasäsongen

Apoteket utökar satsningen på vaccinationer inför influensasäsongen

Publicerat av: Redaktionen

Årets influensasäsong närmar sig.

Apoteket utökar satsningen på vaccinationer inför influensasäsongen 2För att göra det enkelt att vaccinera sig har Apoteket utökat sin satsning på vaccinationer till 43 apotek och är nu den vaccinationskedja som finns på flest platser i landet. Alla dessa apotek erbjuder nu det tetravalentainfluensavaccinet innehållande fyra olika influensavirus till ett förmånligt pris.

Många kopplar influensavaccination enbart till de riskgrupper som identifierats, men det finns många skäl för att fler än människor i riskgrupperna ska vaccinera sig.

– Att vaccinera sig är ett sätt att visa omtanke om nära och kära som kanske är i riskgrupper och som man inte vill ska smittas. Många vill också vaccinera sig för att själva slippa ligga i sjuksängen i 14 dagar och missa viktig arbetstid och viktiga inkomster. Tack vare att vi finns på 29 olika orter så ökar vi tillgängligheten och gör vi det enklare för alla som vill undvika årets influensa, säger Cecilia Drott, ansvarig för hälsotjänster på Apoteket.

Apoteket kommer att erbjuda ett tetravalent influensavaccin vilket innebär att det innehåller fyra olika stammar av influensa.

Det normala priset är 300 kronor, men vaccinet kommer att erbjudas med en rabatt på 100 kronor.

Vissa landsting erbjuder gratis influensavaccin till personer som tillhör olika riskgrupper. I Stockholm och Uppsala kan personer i riskgrupperna ocksåfå kostnadsfri vaccination hos Apoteket.

Apotekets vaccinationer sker i samarbete med vårdföretaget Adxto Care. Vaccinationerna görs av särskilt utbildade sjuksköterskor med lång erfarenhet och i samarbetet deltar även infektionsläkare för att säkerställa att verksamheten håller hög kvalitet.

Förutom vaccin mot influensa erbjuder Apoteket också resevacciner, samt vaccination mot TBE och bältros.

– Vi på Apoteket vill bidra till ett liv i hälsa för alla människor och vaccinationer är en självklar och mycket viktig insats för att rädda liv och minska lidande. Vaccinationer är viktiga för att den enskilde ska slippa drabbas av sjukdomar och även för att minska samhällets kostnader, säger Cecilia Drott.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>