Apoteksgruppen inleder samarbete med Doktor24
Hem NYHETER Apoteksgruppen inleder samarbete med Doktor24

Apoteksgruppen inleder samarbete med Doktor24

Publicerat av: Redaktionen

Apoteksgruppen och Doktor24 inleder ett samarbete som gör att Apoteksgruppens kunder nu kan få hjälp av läkare att förnya sina recept direkt i mobilen.

Apoteksgruppen inleder samarbete med Doktor24

Följsamhet till ordinerad läkemedelsbehandling har i vissa studier visat sig vara så låg som 50 procent. Ett av Apoteksgruppens fokusområden är att förbättra följsamheten och som ett led i detta inleder de ett samarbete med Doktor24. Med samarbetet kommer man även kunna förkorta väntetiden på förnyade recept, som idag kan vara upp till fem arbetsdagar. Kunder som av något skäl inte kunnat förnya viktiga läkemedelsrecept hos sin ordinarie läkare kan nu enkelt få hjälp och slipper göra ett ofrivilligt uppehåll i sin läkemedelsbehandling.

– Vi på Doktor24 strävar efter att skapa en tillgänglig vård med patienten i centrum. Doktor24:s samarbete med Apoteksgruppen är en viktig satsning som påtagligt underlättar många människors vardag. Nu kan fler vårdärenden enkelt och smidigt klaras av utan ett besök på vårdcentralen, det är en verklig förbättring som jag är glad över att vi kan bidra till, säger Daniel Lillenau, VD på Doktor24.

– Apoteksgruppen har alltid som mål att komma så nära kunden som möjligt och vi inleder vårt spännande samarbete med Doktor24 som en del av detta. Vi är glada att ge våra kunder möjligheten att snabbt och smidigt hämta ut läkemedel när det passar dem bäst, säger Apoteksgruppens VD Tony Johansson.

För att få hjälp med recept av läkare via Doktor24 får kunden en länk till hemsidan från sitt apotek och kan via den logga in med Bank-ID för att chatta med en läkare som bedömer om receptet kan förnyas. Läkemedlet går sedan att hämta ut inom 10 minuter.

Tjänsten finns tillgänglig på alla Apoteksgruppens cirka 190 apotek från början av mars. Tjänsten kostar 250 kronor, men för kunder under 20 år och för den som har frikort för vård är tjänsten helt utan patientavgift.

Receptförnyelse kan inte ske upprepade gånger utan kontakt med ordinarie förskrivande läkare. Läkaren på Doktor24 bedömer i varje enskilt fall om receptförnyelse är lämpligt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>