Hem NYHETER Årets bästa chef i vård och omsorg är korad

Årets bästa chef i vård och omsorg är korad

Publicerat av: Redaktionen

Jessica Rönnerfors, verksamhetschef på Positivumgruppen i Göteborg, får Guldkransen 2019 och är därmed Sveriges bästa chef inom vård och omsorg.

Årets bästa chef i vård och omsorg är korad 3Juryn har även utsett Guldkransens hederspris 2019 som går till Maria Bergström, verksamhetschef inom omsorgsförvaltningen i Kristianstads kommun och Ingela Pirttilä, enhetschef på Sundsvalls sjukhus.

Prisutdelare var Peder Björk, Sundsvalls kommunstyrelses ordförande. Bakom priset står Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO.

Juryn motiverar utnämningen av Jessica Rönnerfors så här:

Genom sitt prestigelösa och ärliga ledarskap är hon en omtyckt chef som håller värdegrunden levande genom att leva den själv varje dag.

Hon går till arbetet för att hon vill göra skillnad för individen. Hon omorganiserar, avslutar och utvecklar verksamheter framgångsrikt genom ett respektfullt ledarskap som har fokus både på resultat och individ.

Jessica Rönnerfors arbetar som verksamhetschef på Positivumgruppen i Göteborg, ett privat företag som bedriver stödboende, öppenvård, HVB-hem, kvinnojourer och en gymnasieskola.

– Det är jättefint att bli uppmärksammad på det jag gör, säger Jessica Rönnerfors. Det gör att jag reflekterar över mitt ledarskap och hur duktiga alla runt om mig är. Jag är ju en del av helheten, det är många som lett och stöttat mig.

Bland ett stort antal nomineringar som kommit in från landets vård- och omsorgsinrättningar har juryn även utsett två hederspristagare:

  • Maria Bergström, verksamhetschef inom omsorgsförvaltningen i Åhus i Kristianstads kommun. Läs mer om henne här.
  • Ingela Pirttilä, enhetschef på avdelningen för patologi och cytologi på Sundsvalls sjukhus. Läs mer om henne här.

Guldkransen delas varje år ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för brukare och medarbetare. Syftet är att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg.

Årets jury består av Anneli Samuelsson och Susanne Thorsell, båda styrelseledamöter i LiVO, Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna, Inga-Kari Fryklund, förbundsordförande Vårdföretagarna samt Andreas Dahlqvist, enhetschef Tiohundra och vinnare av Guldkransen 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>