Danderyds sjukhus neurolog Anders Svenningsson är Årets Neuroprofil 2023
Hem NYHETER Årets Neuroprofil 2023 -Danderyds sjukhus neurolog Anders Svenningsson

Årets Neuroprofil 2023 -Danderyds sjukhus neurolog Anders Svenningsson

Publicerat av: Redaktionen

Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus fick idag utmärkelsen Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet.

Idag utdelades det nyinstiftade priset Årets Neuroprofil av Neuroförbundet till Anders Svenningsson, som arbetar som överläkare på neurologen på Danderyds sjukhus.

– Jag är glad och överraskad över att jag fick detta nyinstiftade pris. Det känns fantastiskt, säger neurologläkaren Anders Svenningsson.
Röstningen utgjordes av en jury och medlemmar i Neuroförbundet (digitala röster).
– Vi är mycket stolta över att Anders Svenningsson har blivit utnämnd till Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet och dess medlemmar. Anders patientnära arbete och MS-forskning på Danderyds sjukhus neurologi gör skillnad för våra patienter. Att Anders vinner och får merparten av patientrösterna är enormt. Vi gratulerar honom till priset, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus.

Mer om priset

Utmärkelsen Årets Neuroprofil har instiftats av Neuroförbundet och delades ut för första gången i år i samband med Neurologiveckan i Uppsala. Vinnaren är en person som genom sitt arbete gjort neurologiska diagnoser synliga för en större allmänhet. Det kan också vara att man förmått beslutsfattare att förbättra vardagen för personer med neurologisk diagnos eller genom sin forskning gjort en viktig insats för en eller flera neurologiska diagnoser.

Danderyds sjukhus neurolog Anders Svenningsson är Årets Neuroprofil 2023

Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus.

Juryns motivering

Anders Svenningsson har alltid ett lyssnande öra och tid för alla – kollegor som patienter. Han förklarar ingående olika behandlingsalternativ. Anders sätter sina patienter i första rummet. Den trygghet han ingjuter är värdefull när livet ställts på ända av svår sjukdom. Han har lyckats driva fram en god vård för sina patienter. En vård som blivit ett föredöme för resten av Sverige.
– Ett stort grattis till en mycket välförtjänt pristagare som i stor konkurrens tar hem den ärorika utmärkelsen, säger Lise Lidbäck, förbundsordförande i Neuroförbundet.

Jury: Lise Lidbäck, juryordförande och förbundsordförande Neuro, Eva Helmersson, diagnosstödjare i Neuroförbundet, Jan Hillert, specialistläkare och neurolog, Ida Kåhlin, ordförande Arbetsterapeuterna samt medlemmarnas röster (digital omröstning).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>