Artros är världens vanligaste ledsjukdom
Hem NYHETER Artros är världens vanligaste ledsjukdom

Artros är världens vanligaste ledsjukdom

Publicerat av: Redaktionen

Den vanligaste siffran som nämns när någon undrar hur vanligt det är med artros är 1 av 4 över 45 år, så det är verkligen inget konstigt om du råkar vara en av dem.

Artros är världens vanligaste ledsjukdom 2Hur vanligt är artros?

Det är svårt att säga exakt hur många som har artros i Sverige idag eftersom vi idag endast räknar in de som fått diagnosen av en läkare. Det vi däremot vet är att artros är en av de vanligast förekommande sjukdomarna i världen, så om du har drabbats är du verkligen inte ensam. Vi kan också gissa att det högst troligen finns ett väldigt stort antal människor som aldrig söker vård för sina besvär. Forskningen pekar dessutom på att allt fler personer drabbas av artros, troligen som en följd av att vi blir allt äldre och väger allt mer.

Läs mer om vad artros beror på

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>