Bättre influensavaccin för er som fyllt 60
Hem HÄLSA Bättre influensavaccin för er som fyllt 60

Bättre influensavaccin för er som fyllt 60

Publicerat av: Redaktionen

Vi är glada att även i år kunna erbjuda er som är 60 år eller äldre ett mer anpassat och effektivare vaccin mot årets säsongsinfluensa.

Vårt vaccin, Efluelda, är ett fyrvalent högdosinfluensavaccin av samma typ som standardvaccinet mot säsongsinfluensa, men innehåller fyra gånger så hög halt av antigen jämfört med det.

Studier har visat att Efluelda ger ett mycket bättre vaccinationsskydd hos ”60 plussare” (som ofta svarar sämre på vanligt influensavaccin).

Influensan eller mer korrekt dess följdsjukdomar orsakar årligen fler dödsfall än trafiken. Vaccinet minskar antalet influensafall och reducerar även influensarelaterade följdsjukdomar. Vanligast är en efterföljande bakteriell lunginflammation, men även hjärtinfarkt eller hjärtsvikt förekommer. När man skyddar sig mot influensan skyddar man sig även mot dessa komplikationer

Boka tid för vaccination nu och minska risken för såväl influensa som efterföljande hjärt-kärlsjukdomar

Bättre influensavaccin för er som fyllt 60Notera att du som är över 65 år kommer få erbjudande om det vanliga vaccinet från din vårdcentral inom kort. Detta är vad vi förstår kostnadsfritt. Vårt vaccin, Efluelda, kostar 565 kr, men är då 4 ggr så effektivt. Vi har även standardvaccinet, Vaxigrip Tetra, för 340 kr.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>