Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus ingår samarbetsavtal
Hem NYHETER Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus ingår i ett samarbetsavtal

Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus ingår i ett samarbetsavtal

Publicerat av: Redaktionen

Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus har ingått ett samarbetsavtal.

Det övergripande syftet med samarbetsavtalet är att etablera en öppen dialog och en plattform för gemensamma projekt, för att kunna förbättra vården och behandlingen av patienter inom ögonsjukvården i Stockholm.

– Samarbeten mellan industri och hälso- och sjukvården är viktiga för patientens bästa.

Genom samarbeten kan vi gemensamt försöka stärka forskningen inom området, arbeta för att de patienter som har behov av våra läkemedel ska få tillgång till dem samt dela bästa möjliga kliniska praxis. Självklart är det viktigt att dessa samarbeten är öppna och transparenta, säger Karin Eidolf, Sverigechef på Bayer Pharma.

– Inom hälso- och sjukvården har vi stora förändringar och utmaningar framför oss och då måste vi samarbeta och skapa en dialog med de som vill åt samma håll. Här etablerar vi en plattform för samarbete med Bayer AB som också vill skapa bästa möjliga vård för patienter. Vi och forskande läkemedelsbolag bidrar till att innovativa läkemedel kommer patienter till del, säger Sten Kjellström, vd på S:t Eriks Ögonsjukhus.

Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus ingår samarbetsavtal

Bayer AB och S:t Eriks Ögonsjukhus har ingått ett samarbetsavtal. På bilden Karin Eidolf Bayer och Sten Kjellström S:t Eriks ögonsjukhus.

Samarbetsavtalet undertecknades den 20 mars och både Bayer och S:t Eriks Ögonsjukhus betonade vikten av samarbeten mellan forskande läkemedelsbolag och hälso- och sjukvården.

För Bayer är samarbeten och partnerskap en central del av verksamheten, i syfte att bidra till patientnytta, samt stärka innovation och utveckling av nya läkemedel. Under samarbetsavtalet formas en gemensam styrgrupp.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>