Hem NYHETER Boubou Hallberg – ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS.

Boubou Hallberg – ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS.

Publicerat av: Redaktionen

Boubou Hallberg blir ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS. Han tillträder i januari nästa år.

Boubou Hallberg – ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS. 2

Boubou Hallberg

–  Jag är glad över att kunna hälsa Boubou Hallberg välkommen till en direktörsbefattning inom Västra Götalandsregionen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

– Med sin gedigna erfarenhet från hälso- och sjukvården och även andra sjukvårdssystem kommer Boubou Hallberg att bidra både till SÄS utveckling och till koncernens fortsatta arbete med omställning, digitalisering och införande av FVM, Framtidens vårdinformationsmiljö, fortsätter hon.

Sedan 2018 arbetar Boubou Hallberg för sjukvårdskoncernen GHP international och är i dag vice vd och tidigare sjukhusdirektör för barn- och kvinnosjukhuset Sheikh Khalifa Medical City Ajman. Innan dess arbetade han som verksamhetschef och överläkare i neonatologi på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, där han också drivit stora omställningsarbeten.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Södra Älvsborgs sjukhus och kunna bidra med min erfarenhet, energi och framåtriktade målstyrda arbete. Jag brinner för att utveckla kvalitets- och kunskapsstyrd sjukvård med patientens behov i centrum detta samtidigt med fokus på hållbar ekonomisk utveckling och den goda arbetsplatsen, säger Boubou Hallberg.

Boubou Hallberg efterträder Ann-Marie Schaffrath som från 1 september är ny digitaliseringsdirektör i Västra Götalandsregionen. Espen Amundsen, biträdande sjukhusdirektör på SÄS, arbetar som tillförordnad sjukhusdirektör på SÄS från 1 september fram till 4 januari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>