BrainLit installerar BioCentric Lighting i EY:s toppmoderna nya Stockholmskontor
Hem NYHETER BrainLit installerar BioCentric Lighting i EY:s toppmoderna nya Stockholmskontor

BrainLit installerar BioCentric Lighting i EY:s toppmoderna nya Stockholmskontor

Publicerat av: Redaktionen

När strategi-, konsult- och revisionsföretaget EY flyttar in i sitt nya svenska huvudkontor vid Sergels Torg i Stockholm har utvalda ytor utrustats med BioCentric Lighting från BrainLit i Lund.

Det toppmoderna kontoret är skapat för att bli ett exempel på hur en modern arbetsplats kan fungera tekniskt, designmässigt och beteendemässigt – inklusive hur ljuset påverkar energinivån och hälsan för de anställda.

BioCentric Lighting är BrainLits patenterade lösning för att återskapa dagsljus inomhus. Den naturliga dygnsrytmen påverkas av naturens över dagen skiftande ljus, och inomhusvistelse med ett statiskt ljus av låg kvalitet, leder över tid till försämrad hälsa. BioCentric Lighting återskapar styrkan och färgerna hos naturligt dagsljus och anpassar sig till hur det ändrar sig över dygnet. Flera studier visar att dynamiskt ljus som BioCentric Lighting förbättrar sömnen och därmed minskar risken för många allvarliga sjukdomar.

–EY arbetar kontinuerligt med att bygga en bättre arbetsvärld och då vi ligger i framkant och är marknadsledande som rådgivare kring den moderna arbetsplatsen och kring att vara en modern arbetsgivare är det självklart att vårt egna nya kontor ska vara en modell för detta och således erbjuda riktigt bra arbetsförhållanden. Dagsljus är en kritisk fråga och påverkar hur våra medarbetare mår och presterar. För att främja välmående har vi bland annat valt att implementera BioCentric Lighting, särskilt i ytor som saknar naturligt dagsljus och i ytor där det krävs särskilt mycket lugn och koncentration. Detta hjälper oss att både förbättra kreativiteten och produktiviteten och bidrar även till att arbetsmiljön är så bra som möjligt under hela arbetsdagen säger Jessica Schmidt, Manager EY Consulting Sweden.

Arbetet med det nya kontoret, högst upp i Sergelhuset på Hamngatan 26, har pågått sedan 2019. Fokus har legat på att skapa ett hållbart, framtidssäkrat kontor som ska inspirera till innovation och kreativitet samtidigt som det ger alla en möjlighet att jobba mer flexibelt. Kontoret har den högsta miljöstandarden, LEED Platinum, vilket garanterar att det uppfyller det yttersta kraven på energiförbrukning, vatteneffektivitet och förbättrad inomhusmiljö.

–För BrainLit är det en kvalitetsstämpel att få installera BioCentric Lighting hos ett så välrenommerat företag i ett kontor som ligger i framkant både när det gäller hållbarhet och hälsa. Efterfrågan på BioCentric Lighting ökar för tillfället snabbt när fler kontor öppnar upp efter pandemin och förtroendet som EY visar oss för att göra sin arbetsmiljö toppmodern är oerhört hedrande, säger BrainLits VD Niclas M Olsson.

BrainLit är mitt uppe i en stark tillväxtfas och varje arbetsdag kan mer än 25 000 anställda världen över njuta av företagets ljussystem. De flesta kunderna återfinns fortfarande i Norden, till exempel på SOS Alarms larmcentral i Stockholm, hos fastighetsägare som Castellum och Sehlhall Fastigheter, på neonatalavdelningen på sjukhuset I Helsingborg och hos KHL-laget Jokerit i Helsingfors. Efterfrågan på BioCentric Lighting är fortsatt mycket stor och antalet installationer i Europa och USA ökar snabbt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>