LloydsApotek lanserar pant på överblivna läkemedel
Hem HÄLSA LloydsApotek lanserar pant på överblivna läkemedel

LloydsApotek lanserar pant på överblivna läkemedel

Publicerat av: Redaktionen

LoydsApotek och återvinningsappen Bower lanserar nu nästa steg i sitt samarbete genom att erbjuda pant vid retur av överblivna läkemedel.

Den Svenskutvecklade återvinningsappen Bower (tidigare PantaPå) gör det möjligt att panta alla typer av konsumentförpackningar på ordinarie återvinningsstationer och tjäna poäng som kan användas vid nästa köp eller doneras till ett välgörande ändamål. I det redan etablerade samarbetet med LloydsApotek kan kunder panta hela sortimentet från LloydsApoteks egna varumärke. I utvecklingen av samarbetet ges nu även möjligheten att panta överblivna läkemedel.

” Idag är överblivna läkemedel som slängs i avlopp eller sopor en orsak till skada i naturen. Vi genomför redan initiativ där vi underlättar för våra kunder att lämna in gamla mediciner, så att överblivna läkemedel tas omhand på ett säkert och miljövänligt sätt. Nu vill vi även ge våra kunder ytterligare ett incitament genom samarbetet med Bower, och erbjuder pant i alla våra 76 apotek när man returnerar överblivna läkemedel”, säger Annelie Söderberg, Marknadschef på LloydsApotek

Den svenskutvecklade återvinningsappen Bower har funnits på den svenska marknaden sedan 2019 och möjliggör pant på alla typer av konsumentförpackningar. Samarbetet med LloydsApotek syftar i grunden till ett förändrat konsumentbeteende där fler förpackningar ska återvinnas framför att hamna i vanliga papperskorgar.

”Med en vision om att samtliga förpackningar ska få ett andrahandsvärde gläds vi enormt åt det redan befintliga samarbetet med LloydsApotek. Därmed känns det extra kul att få möjligheten att successivt utveckla konceptet och utöka antalet kategorier som görs pantbara. Förbrukade läkemedelsförpackningar återvinns sällan korrekt. För att säkerställa att dessa återvinns på rätt sätt möjliggör vi nu tillsammans med LloydsApotek, pant även på dessa typer av förpackningar” säger Suwar Mert, CEO på Bower.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>