Bröderna Berner AB förvärvar ClaraLab AB och stärker därmed ytterligare Berners position på den nordiska marknaden för laboratorieutrustning
Hem NYHETERFORSKNING Bröderna Berner AB förvärvar nu ClaraLab AB och stärker därmed ytterligare Berners position på den nordiska marknaden för laboratorieutrustning

Bröderna Berner AB förvärvar nu ClaraLab AB och stärker därmed ytterligare Berners position på den nordiska marknaden för laboratorieutrustning

Publicerat av: Redaktionen

Bröderna Berner AB har förvärvat den svenska distributören av laboratorieutrustning ClaraLab AB, som även har verksamhet i Norge och Danmark.

Parterna signerade avtalet den 16 mars, 2022.

Bröderna Berner AB är ett dotterbolag till det finska familjeföretaget Berner OY. Genom förvärvet av ClaraLab AB med dotterbolagen LAB Sweden AB, LAB Norway AS och LAB Denmark Aps, stärker Berner sin position som distributör av laboratorieutrustning på den nordiska marknaden, där man erbjuder en mycket bred produktportfölj och en omfattande expertis.

“Förvärvet av ClaraLab AB spelar en viktig roll I vår nordiska tillväxtstrategi för affärsområdet för laboratorieutrustning. Med ClaraLabs högkvalitativa produktportfölj och starka professionella know-how, kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett ännu attraktivare partnerskap där vi supportar dem i utvecklingen av sin laboratorieverksamhet“, säger Antti Korpiniemi, VD för Berner OY.

ClaraLabs produktportfölj kompletterar väl Berners nuvarande sortiment som riktar sig bland annat till livsmedels- och kemisk industri, miljölaboratorier, kommersiella laboratorier, akademi och forskningsinstitut. ClaraLab är skandinaviskt med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och fokuserar på branscher såsom forskning & utveckling, tillverkning, rutinanalys och kvalitetskontroll. Produkter erbjuds för applikationer inom analytisk kemi, automatisering, biologi/life science, liksom basutrusning och förbrukningsartiklar.  Företaget har 25 anställda.

Likartad värdegrund och företagskultur spelade en viktig roll för att sälja ClaraLab till Bröderna Berner AB.

“Berners djupa kunskap om laboratoriemarknaden och den nordiska marknaden var också avgörande för försäljningen. Berner har en långsiktig strategi för medarbetarnas välmående likväl som för utveckling av leverantörs- och kundrelationer. Vi ser fram emot ett givande framtida samarbete,” kommenterar Claes Karlsson, VD för ClaraLab och LAB Denmark, och Annika Garnås, VD för LAB Sweden och Lab Norway.

Bröderna Berner AB förvärvar ClaraLab AB och stärker därmed ytterligare Berners position på den nordiska marknaden för laboratorieutrustningBerners affärsområde för laboratorieutrustning är verksamt i Finland och Estland sedan flera decennier, och har under de senaste två åren även etablerats i Sverige och Norge. Förutom produkter av mycket hög kvalitet, erbjuder Berner Lab även sina kunder applikationsstöd, utbildning och teknisk service.

ClaraLab AB kommer att fortsätta som ett fristående dotterbolag till Bröderna Berner AB.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>