Mylab växer på den nordiska marknaden för informationssystem för hälsovårdslaboratorier genom förvärv av svensk-danska Autonik AB
Hem NYHETER Mylab växer på den nordiska marknaden genom förvärv av svensk-danska Autonik

Mylab växer på den nordiska marknaden genom förvärv av svensk-danska Autonik

Publicerat av: Redaktionen

Mylab Oy, Finlands ledande leverantör av informationssystem till hälsovårdslaboratorier, har förvärvat svensk-danska Autonik AB.

Mylab växer på den nordiska marknaden för informationssystem för hälsovårdslaboratorier genom förvärv av svensk-danska Autonik AB

Företagsköpet är en del av Mylabs internationella tillväxtstrategi och det första steget utanför Finland.

Mylabs mål är att växa till marknadsledare inom informationssystem för hälsovårdslaboratorier i Norden.

Autonik grundades 1985 och är en central leverantör av informationssystem till laboratorier inom klinisk mikrobiologi i Sverige och Danmark. Till bolagets kunder hör nationellt ledande hälsovårdslaboratorier, såsom Karolinska Universitetslaboratoriet i Stockholmsregionen och Region Hovestaden i Köpenhamnsregionen.

Mylab har uppnått en stark position som marknadsledare inom informationssystem för laboratorier inom den finländska hälsovården. Samgåendet mellan Autonik och Mylab kommer att väsentligt stöda våra ambitioner på den nordiska marknaden för laboratorieinformationssystem och utvidgar vår verksamhet inom diagnostiken som baseras på klinisk mikrobiologi, vars betydelse ökat på grund av corona-pandemin. Mylab och Autonik förenas av en lång tradition av samarbete med nationellt ledande kliniska laboratorier samt av långsiktigt samarbete med våra kunder och samarbetspartner som bygger på förtroende. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan skapa bättre mervärde för våra kunder i Sverige, Danmark och Finland. Arrangemanget ger också en möjlighet att utveckla det nordiska samarbetet på många olika nivåer”, konstaterar Mylab Oy:s verkställande direktör Samuli Niiranen.

Förvärvet av Autonik är ett naturligt steg för Mylab och är kopplat till utvecklingen i branschen, där hälsovårdslaboratorier går samman och delar resurser även mellan specialområden. I framtiden söker laboratorier framförallt gränsöverskridande informationssystem som betjänar specialområden. Ett sådant system är till exempel Mylabs applikationsfamilj My+, som kan erbjudas även till de svenska och danska hälsovårdslaboratorierna efter förvärvet. Autonik kommer också att fortsätta att stödja och erbjuda wwLab, MiBa och andra Autonik-produkter till sina kunder.

”Autoniks informationssystem har länge betjänat svensk och dansk klinisk mikrobiologi. Som en del av Mylab har vi nu möjlighet att stöda våra kunder ännu mera mångsidigt och långsiktigt. Vi tror också att Autoniks långa och omfattande erfarenhet av mikrobiologi i Sverige och Danmark, kombinerat med Mylabs omfattande erfarenhet av laboratorier och diagnostik som helhet, skapar nya intressanta möjligheter på den allt mera koncentrerade marknaden för laboratorieinformationssystem till hälsovården”, konstaterar Mathias Oldenburg, verkställande direktör för Autonik AB.

Efter företagsförvärvet kommer Autonik att fortsätta som dotterbolag i Mylabs koncernstruktur, och dess fyra anställda ägare och sex anställda fortsätter att arbeta i företaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>