Hem NYHETER Byter namn till TouchPoint Medical

Byter namn till TouchPoint Medical

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare i år förvärvades det nordiska hälsoteknikföretaget Health Tech av den amerikanska jätten TouchPoint.

Byter namn till TouchPoint Medical 2

Pål Nesteby, TouchPoint Medicals nordiska VD.

Health Tech ändrar nu namn till TouchPoint Medical och blir därmed den nordiska armen för den globala jättens organisation. Företaget arbetar nu för att lansera fler produkter och koncept för digitalisering av läkemedelshanteringen i Norden.

Namnbytet markerar också början på en intensifierad satsning i Sverige med Health Techs tidigare produkter; digital, säker och automatiserad läkemedelslogistik och läkemedelshantering och TouchPoints portfölj med ”Point of care” -produkter, som arbetsstationer och läkemedelsvagnar.

Satsar ytterligare i Sverige

Bolaget har länge haft en stark position i Sverige och satsar som TouchPoint ytterligare. Under våren vann bolaget ramavtal i Värmlands län, Sörmlands län och Västmanlands län.

– Vi arbetar med leveranser inom de nya ramavtalen och lanserar nu också en ny version av vår programvara, som är ännu mer attraktiv för både befintliga och nya kunder, säger Pål Nesteby, TouchPoint Medicals nordiska VD.

Ökad medvetenhet om fördelarna med digital läkemedelshantering

– Vi märker att vi nu har en stor apparat i ryggen. Detta har även inneburit att vi är på god väg att stärka våra resurser och positionera oss för ett antal anbud som kommer i Norden framöver, säger Nesteby.

Under hösten ska flera nordiska kommuner och landsting upphandla logistiklösningar för läkemedel. TouchPoint konstaterar att det finns en ökad medvetenhet om fördelarna med digitala läkemedelautomater, särskilt relaterat till säker lagring av läkemedel och kontroll och spårbarhet av vem som tar ut läkemedel. Studier visar också att läkemedelautomater bidrar till flera förbättringar såsom avsevärt förbättrad patientsäkerhet genom minskad risk för felmedicinering, minskat svinn men framför allt, ger de mer tid för patienten.

– Vi ser att intresset verkligen finns, och särskilt bland vårdhem och på sjukhus i alla de nordiska länderna. Detta är högt på dagordningen nu, säger Nesteby.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>