Hem NYHETER C.A.G förvärvar Consoden

C.A.G förvärvar Consoden

Publicerat av: Redaktionen

CAG Group AB har tecknat avtal om förvärv av Consoden AB. Consoden är ett konsultföretag inriktat på avancerad verksamhets- och systemutveckling där kraven på säkerhet och tillförlitlighet är särskilt högt ställda.

C.A.G förvärvar Consoden 2

Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group AB

Huvuddelen av kundbasen finns inom försvar och hälsa, vård och omsorg. Consoden har drygt 30 anställda, omsätter ca 62 mkr på årsbasis och har kontor i Uppsala och Stockholm. Genom det strategiska förvärvet av Consoden stärker C.A.G sin närvaro inom försvarssektorn och inom hälsa, vård och omsorg.

Köpeskillingen uppgår initialt till sammanlagt 24 mkr på kassa- och skuldfri basis. Vid tillträde utgår 19,2 mkr i kontant betalning samt 4,8 mkr i aktier i C.A.G baserat på den volymviktade aktiekursen för de 10 handelsdagar som föregått avtalets tecknande. Ytterligare maximalt 8,5 mkr i tilläggsköpeskilling kan utgå baserat på utfallet av resultatet under år 2020. Ersättning för Bolagets nettokassa erläggs efter genomförd revision och beräknas ske i februari 2020. Tillträde sker per 21 januari och förvärvet konsolideras från 1 januari.

  • Jag är mycket glad att kunna välkomna Consoden till C.A.G, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group AB. Consoden är verksamt på marknaden sedan över tjugo år och har ett mycket gott renommé och erkänt duktiga konsulter. Verksamheten stärker vår nuvarande affär inom framför allt försvarssektorn på ett utmärkt sätt. Försvar är ett segment med god efterfrågan som vi gärna vill växa inom. Nu får vi också närvaro i Uppsala vilket ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder leverans utifrån kontor i både Stockholm, Uppsala och Enköping.
  • Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Consodens verksamhet tillsammans med våra nya kollegor, säger Mats Östlund, VD för Consoden. Tillsammans med C.A.G får vi marknadens vassaste erbjudande inom försvarssegmentet och får en tydlig position inom hälsa, vård och omsorg. Det här stärker hela bredden av vårt erbjudande till både kunder och medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>